Één jaar Nintendo Wii

| | Reacties (7)
eenjaarwii.jpg
Op mijn radio staat de top 1000 van Veronica alweer aan dus het aftellen naar het nieuwe jaar is definitief begonnen. Het is december en dat is de maand ven het terug kijken. Bovendien is er in december ook iemand jarig: de Nintendo Wii. Een mooi momentje om terug te kijken op de staatsgraap die Nintendo afgelopen jaar heeft uitgevoerd in de console markt.

8 December 2006, mijn Wii met Zelda en Wii Play stond klaar bij de winkel. Ik was een van de gelukkigen die het apparaat al maanden tevoren had gereserveerd en dus had gekregen. Verder was het apparaat volledig uitverkocht. In dat opzicht is er niet veel veranderd. Toch gebeurde er iets bij mij wat ik niet had voorzien: Zelda speelde ik intensief maar ben ongeveer halverwegen gestopt. Veel meer tijd stak ik en mijn huisgenootjes in Wii Sports en Wii Play. Iedereen had zijn eigen mini-game waar die goed in was en je kon het altijd oppikken en spelen. Zelda legde ik al snel weg (hoewel ik het spel absoluut te gek vond) en ging door met de minigames. SSX Blur kwam ook de Wii binnen, maar ik wist het zeker: minigames waren te gek en uiteindelijk kocht ik ook Big Brain Accademy en heb er tot op de dag van vandaag lol mee. En Mario Galaxy? Nog niet aan toe gekomen.

Ik ben benieuwd of het bovenstaand everhaaltje representatief is voor veel Wii bezitters. Gezien de verkoopcijfers van toppers als Mario Galaxy denk ik dat ik niet de enige ben. Nintendo heeft namelijk totaal geen moeite met het verkopen van consoles (meer dan de Xbox in de helft van de tijd) maar wel met het verkopen van games.

Nintendo verschuift langzaam van de hardcore gamer naar de gewone mens. Iedereen wil een Wii hebben: kinderen, jongeren en mannen op middelbare leeftijd. Met de komst van Wii Fit komend jaar wordt de groep uitgebreid met meisjes en vrouwen.Nintendo heeft op het moment in ieder geval de breedste doelgroep in handen. Wat dit gaat betekkennen voor de kleinere (maar veel fanatiekere) groep hardcore gamers? Alleen de toekomst zal het uitwijzen. We zullen zien!


7 reacties

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 9 december 2007 14:06.

De Dual Shock 3, Sony herstelt fout was het vorige bericht op deze weblog.

No more bloed in No more Heroes is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed