Kane & Lynch: Dead Men affaire

| | Reacties (18)
kl.jpgIk weet niet of jullie het al ergens gelezen hebben, maar op internet (en dan vooral Amerikaanse Fora) is zo'n beetje een bom losgebarsten over de onafhankelijkheid van websites. Aanleiding is redacteur Jeff Gerstmann van GameSpot die ontslagen is na het recenseren van Kane & Lynch. Hij had het spel namelijk maar een 6 gegeven.

Op zich is een spel een 6 geven natuurlijk niet raar. Maar als de uitgever van Kane & Lynch, Eidos, duizenden dollars steekt in reclame op de website komt dat natuurlijk hard aan. Er wordt druk gespeculeerd dat het hier daadwerkelijk om vervalsing gaat: geef duizenden dollars en een spel krijgt een hoog cijfer. Hoe lang is dit al de gang van zaken bij GameSpot? Is dit de enige website die hieraan meewerkt?

GameSpot maakt zichzelf ook best wel verdacht. De video is dan ook onmiddelijk van de website gehaald maar het artikel staat er nog wel.

Grappig is dat de community nu is begonnen met zeiken. Zo zijn er inmiddels alweer ruim 650 user reviews aangemaakt die het spel op een gemiddelde van 2.6 weten te brengen en heeft http://www.destructoid.com/ een speciale CashWh0re header op hun website! Erg vermakelijk om te zien hoe de community toch de waarheid boven water krijgt en Eidos en GameSpot aan de schandpaal nagelt. Bovendien is de gewraakte video gewoon op youtube te zien:

Dus denk erom uitgevers, ze krijgen je toch wel; te pakken!


18 reacties

jelle zei:

Ja best triest eigelijk. Ben benieuwt of dit nog een staartje krijgt.
Dit stond nog op de site van gamer.nl:

[Nu is er echter een nieuwe toevoeging aan deze trieste soap gekomen. De officiële site van Kane & Lynch: Dead Men toonde, nadat je de intro bekeken hebt, twee quotes van reviews, plus reviewscores. De quotes komen van GameInformer ("A mercenary, a psychopath & a bundle of cash... What could go wrong?") en GameSpy ("...It's the best emulotion of being in a Michael Mann movie we've ever seen."). Beide quotes werden
vergezeld van vijf sterren.

Er is echter één onvolkomenheid: deze quotes staan niet in de review van de game van de twee sites en de scores van vijf sterren kloppen niet. Beide quotes komen uit previews van een aantal maanden terug. Bovendien gaf GameInformer de game een 7.0 en GameSpy deelde drie sterren uit. Intussen zijn de vijf sterren bij de quotes weggehaald, hoewel de citaten zelf er nog wel staat.]

Mezelf13 zei:

Belachelijk van Gamespot, als een game slecht is dan is ie slecht, en dan komt dat toch wel tot zijn uiting bij andere site's, GameSpot koos Geld voor onafhankelijkheid, en dat is ze zuur komen te staan.

Inderdaad belachelijk, maar zulke dingen krijg je gewoon als sites zich laten overhalen tot sponsortje spelen. Daar maken veel meer sites zich schuldig aan (GameCore in het verleden zelf ook één keer). Dat komt de objectiviteit absoluut niet ten goede. Bij geen enkele site. Maar dat is het internet he. Tijdschriften, kranten, televisie en radio zijn ook wel om te kopen (PU die exclusiviteit beloofd krijgt als het gaat om nieuwe games), maar toch wel lastiger dan websites.

Teun zei:

GameCore zeker niet Nicky. We hebben nooit punten afgesproken, punten verwijderd of aangepast vanwege een sponsor. Wel hebben we ooit een feature week gedaan met diverse achtergrondverhalen rond een thema wat gesponsord was, maar het oordeel is altijd onafhankelijk geweest. Niemand die ons ooit heeft willen betalen voor een goed punt.

Dat zeg ik ook niet, Teun. Ik zeg dat ook GameCore zich heeft over laten halen tot sponsortje spelen. Dat je dan pretendeert onafhankelijk te oordelen, is iets totaal anders. Daar kan ik niet over oordelen en dat zal ik ook niet doen. Als je maar wel bedenkt dat je onderbewust toch sneller beinvloedt raakt dan je denkt.

redtube zei:

It is the best what i saw, 4ever !!!

Omnixp zei:

A little nonsense now and then is cherished by the wisest men.

Omnixp zei:

A little nonsense now and then is cherished by the wisest men.

Negohb zei:

Life is a tale told by an idiot -- full of sound and fury, signifying nothing.

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 4 december 2007 17:47.

De Nederlandse game-industrie groeit was het vorige bericht op deze weblog.

Nieuwe trailer GTA 4 is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed