Nintendo Wii: wel hardware, geen software!

| | Reacties (6) | TrackBacks (1)
bakkengames.jpgDe Nintendo Wii verkoopt nog steeds als een gek, dat weten we allemaal. Het lijkt wel of iedereen er een heeft of wil hebben. Met ruim 16 miljoen verkochte consoles in een goed jaar is de Nintendo Wii, samen met de GameBoy Advance, de snelst verkopende console aller tijden. Ter vergelijking: de PS2 verkocht in het eerste jaar zo'n 7,8 miljoen systemen en de Xbox 360 zo'n 6,6 miljoen. Maar Nintendo heeft wel een probleem: ze verkopen geen games!

Met toppers in hun line up als The Legend of Zelda: Twilight Princess, Super Mario Galaxy, Metroid Prime 3 en Super Paper Mario zou je toch verwachten dat ze heel wat games erbij kunnen verkopen. Maar helaas is dat allerminst waar. Wie de cijfers goed bekijkt ziet dat de Wii eigenaren slechts 3,4 games bezitten. En dat is inclusief Wii Play, die min of meer gratis bij een controller zit. Halen we die eraf dan komen we op een beangstigende 3 games per Wii gemiddelde. En dat terwijl de PlayStation 3 in veel kortere tijd al op een gemiddelde zit van rond de 4. En dan zwijgen we even over de Xbox 360 die, mede door langer op de markt te zijn, bijna 7 games per console heeft verkocht.

En kijken we nog even verder, dan zien we nog meer slecht nieuws. De games die voor de Wii worden gekocht zijn stukken goedkoper. Veel Wii titels komen uit voor rond de 30 euro (Big Brain Accademy, Link's Crosbow Training bijvoorbeeld) terwijl Sony rustig 75 Euro vraagt voor een BlueRay game. Sony en Microsoft mogen dan misschien wel verlies lijden op hun spelcomputers, de grote winsten zijn nog altijd uit de games gekomen. En Nintendo lijkt daar niet van mee te proffiteren. Uitgevers roepen het al een tijdje, wie nu geld wil verdienen moet zijn game uitgeven voor de Xbox 360.

En de bovenstaande toppers dan? Staan Link en Mario dan niet meer garant voor goede verkopen? Nee luid het trieste antwoord. Meeste Wii bezitters hebben voorlopig genoeg aan Wii Sports en Wii Play, zo lijkt het althans. En ook uitgevers zien deze trend ook en spelen hierop in met games als Carnaval Games en het onlangs aangekondigde Sport Island. Echte games vind je terug op de PlayStation 3 en Xbox 360. Begrijp me niet verkeerd, mijn Wii is nog steeds mijn meest gespeelde console op het moment. Maar dat ligt meer aan het feit dat ik de afgelopen jaren van hardcore gamer ben veranderd in een Wii-Play-Gamer... Voor de echte gamers is het jammer, maar jullie moeten nu echt even niet bij Nintendo zijn. Hopelijk ziet Nintendo snel in hoe belangrijk hun oude, trouwe fanbase is en blijven ze met echte Nintendo toppers komen.


1 TrackBacks

Hieronder ziet u links naar blogs die verwijzen naar het bericht: Nintendo Wii: wel hardware, geen software!.

TrackBack URL voor dit bericht: http://www.gamecore.nl/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/37

» Nederlandse top 10 verkopen van GameCore

Eindelijk hebben we voor Nederland ook een lijstje met software verkopen. Welke games werden er rondom sinterklaas vooral gekocht? We zien het hier. En ik kan je alvast verklappen: mijn 2 grote jeugd helden staan samen op het hoogste schavot in... Meer lezen

6 reacties

Mezelf13 zei:

Valt wel mee, al draaien ze met de software geen winst, dat pakken ze terug met de Hardware verkopen.

Arlakk zei:

Baccara - Cara Mia (mix)

redtube zei:

It is the best what i saw, 4ever !!!

sitty zei:

go zelda!!!!

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 15 december 2007 15:49.

Game Training? was het vorige bericht op deze weblog.

Nederlandse top 10 verkopen is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed