Review: Virtua Tennis 3 - PS3

| | Reacties (11)

virtuatennis3.jpg
Als ik 1 spel moet noemen dat mij het meest geboeid heeft op de Playstation 2, waar ik de meeste uren in gestoken heb, dan is dat absoluut Virtua Tennis 2. De game van Sega had alles waar een tennisgame aan moet voldoen; een zeer uitgebreide worldtour die je na tientallen uren nog niet uitgespeeld hebt en ronduit perfecte gameplay. Reden genoeg voor mij om direct bij mijn Playstation 3 de opvolger van deze game te bestellen: Virtua Tennis 3. Maakt deze het verschil tussen de PS2 en de PS3?

Mijn verwachtingen waren hoog, misschien wel te hoog. Met de gedachte in mijn achterhoofd dat het geweldige Virtua Tennis al in 2002 uit kwam op de PS2 en wij nu 5 jaar verder zijn én de PS3 hebben, moet deze game wel heel veel beter zijn dan de vorige. Uit de PS3 is immers veel meer te halen dan uit de PS2… Viel dat even tegen!

 

Als ik Virtua Tennis 3 in 1 zin moet beschrijven, doe ik dat met: “meer van hetzelfde.”

De graphics zijn uiteraard beter dan bij het 2e deel, maar absoluut niet representatief voor de Playstation 3. Deze graphics had Sega absoluut ook uit de PS2 kunnen krijgen. De gameplay is wel weer dik voor elkaar, maar eigenlijk onveranderd aan het tweede deel. Maar ach, waarom iets veranderen dat al perfect aanvoelt? Het geluid is iets beter, maar niet noemenswaardig.

 

De Worldtour is beter en uitgebreider. Er zijn in totaal 12 training games, waarvan enkele hetzelfde zijn als het voorgaande deel, maar er dus heel veel nieuwe minigames zijn. Een paar voorbeelden van deze games zijn curling, kegelen (met service), prijzen verdedigen, olievaten omslaan en machines kapot slaan met de bal. Met deze trainingen worden (als je de minimumnorm haalt) je eigenschappen/skills beter en dat merk je direct terug in de wedstrijd. Je ziet jezelf steeds beter spelen, steeds harder slaan en beter richten. Dat is wel super mooi gemaakt, je ziet direct effect van je trainingen, maar ook van rusten door op vakantie te gaan of een weekje thuis te zitten. Doe je dit niet, dan zie je een oververmoeide speler op de baan. Je kunt werkelijk alles aanpassen aan je speler, zijn gezicht tot aan neus en mond toe, kleding, postuur, bril, pet, alles! Het verschil is dat je nu gewoon met 1 speler speelt, een man of een vrouw, bij het 2e deel moest je verplicht met beide spelen. Voor de houdbaarheid was dat wel goed, alleen moest je met beide hoog staan om samen te mixen op de grote toernooien. Nu hoeft dat niet meer. Uiteraard krijg je in de loop van de game steeds nieuwe racket, T-shirts, schoenen en noem maar op.

Nieuw is dat je een coach hebt. Hij mailt je steeds reacties op wedstrijden, trainingen en stuurt je af en toe wat dingen toe. Echt een toegevoegde waarde is het niet, omdat het bij een paar mailtjes blijft. Jammer genoeg zie je hem niet tijdens de wedstrijd aan de kant staan om je te steunen. Ook zijn er geen rustmomenten zoals in het echt wel is, dat een speler gaat zitten om wat te drinken en zijn coach op hem in praat. Dat is eigenlijk wel een groot gemis in een tennisgame.

 

Hoewel ik nogal kritisch ben over deze game, is het absoluut een topgame en ongetwijfeld de beste tennisgame so far. De worldtour kan uren boeien, maar de houdbaarheid is wel korter dan in het voorgaande deel. In minder dan 20 uur was ik nummer 1 van de wereld, waarmee je het spel uitgespeeld hebt. Je krijgt dan een filmpje te zien met “Thanks for playing”, waarna alle bekende tennissers voorbij komen, met de statistieken er bij hoe vaak je van hun verloor en won. Die bekende spelers zien er wel redelijk echt uit, maar het is een beperkt aantal, 20 in totaal.

 

Mocht je geen voorgaande delen van deze game gespeeld hebben en ben je op zoek naar een tennisgame, dan ga je deze game ongetwijfeld geweldig vinden. Heb je net zoals ik al vele uren gestoken in Virtua Tennis 2 en verwacht je veel meer van deze game, dan kom je enigszins teleurgesteld uit. Alles lijkt op het voorgaande en alles is een klein beetje beter. Met de nadruk op een klein beetje. Toch is deze game het aanschaffen van 40 euro wel waard, omdat je weer een nieuwe uitdaging hebt, waar je weer vele uren in kunt steken.Maar verwacht geen spectaculaire graphics. Virtua Tennis 3 is niet de game waarom je een PS3 koopt.

 

De review van Virtua Tennis 2 die ik voor GameCore schreef, beoordeelde ik met een 9. Als ik aan deel 3 een cijfer moet hangen, is een 8 het best op zijn plaats. Echter vernieuwend is het niet, maar het is absoluut de beste tennisgame die je op dit moment kunt kopen.


Volgende review: FIFA 08 voor de PS3.


11 reacties

Teun zei:

Ik speel nog steeds Virtua Tennis 1 op de Dreamcast! Een goed en diep tennisspel nogid? Koop deze game maar gerust!

Mezelf13 zei:

Jammer dat het geen nieuwe game betreft, game is al sinds maart dit jaar uit, als er nieuwe games komen is het een groot pluspunt voor GameCore.

Arnoud den Hartog zei:

Fifa 2008 nieuw genoeg?

Mezelf13 zei:

Is wel goed hoor :D

Arlazb zei:

Baccara - Cara Mia (mix)

redtube zei:

It is the best what i saw, 4ever !!!

Omniyr zei:

If your head is wax, don't walk in the sun.

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Arnoud gepubliceerd op 13 december 2007 11:56.

Welke game moet ik uitspelen in de winter? was het vorige bericht op deze weblog.

Game Training? is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed