Top 100 game dingen NR 100 - 91

| | Reacties (9)
countdown.jpgVanaf vandaag, elke dag op GameCore, de countdown van de 100 beste dingen die met games te maken hebben. Welke uitvindingen, games, bedrijven of concepten veranderde de wereld waarin we nu leven? We zullen het nu weten. Samengesteld door de redactieleden van GameCore is hier de lijst. We beginnen met de nummers 100 tot 91.

nr100.jpgNummer 100: Red Ring Of Death

Onderaan in deze top 100 staat Microsofts uitvinding: de Red Ring Of Death, oftewijl: de RROD. Jawel, er is zelfs een afkorting voor! Of Microsoft blij is met deze notering weten we niet, maar wij weten in ieder geval wel precies wanneer onze console weer terug naar de fabriek moet!

nr99.jpg
Nummer 99: Sequals

Op nummer 99 staan dan de vervolgen. Het zijn er tegenwoordig zo veel. Ongeveer de helft van de schappen is tegenwoordig gevuld met deel 3, 4 of 5. Men maakt tegenwoordig geen games meer, maar series! Naarom deze notering!

nr98.jpgNummer 98: Kudos

Een veelgebruikte term tegenwoordig, dankzij Metropolis Street Racer en Project Gotham Racing. Het staat voor punten. Niet alleen je snelheid is belangrijk, ook je stijl. Omdat we de term te pas en te onpas tegenkomen staan ook de Kudos in deze top 100.

nr97.jpg

Nummer 97: Browser op console

Op de PC is het natuurlijk heel normaal maar dankzij Nintendo en Sony kunnen we nu ook over het web surfen vanaf onze luie stoel. Vandaar deze notering in deze top 100!

nr96.jpg

Nummer 96: Next Gen

De term Next Gen komen we elke 5 a 6 jaar weer opnieuw tegen. De GameCube is zoooooooo last gen... je moet nu een Xbox 360, PlayStation 3 of Xbox 360 hebben!

nr95.jpg
Nummer 95: Sprite

Nee, we hebben het hier natuurlijk niet over de frisdrank, maar over de sprites die vroeger onze games defineerde. Sprites zijn de opjecten en poppetjes uit games van vervlogen tijden. Worden nu poligonen gebruikt om games te tonen, vroeger had met achtergronden en sprites.

nr94.jpgNummer 94: Cell processor

De allerkrachtigste processor die er momenteel is: de Cell Processor. Gemaakt door IBM en een van de redennen waarom de PlayStation 3 zo verrekte mooie beelden eruit kan poepen! Met recht een plaatst in deze top 100!

nr93.jpg

Nummer 93: platformgames

Tegenwoordig zien we ze niet veel meer maar vroeger waren echt vrijwel alle games platformers. Springen van platform naar platform, ontwijk of dood de vijanden. Een simpel concept dat duizenden malen is gebruikt voor games!

nr92.jpgNummer 92: Friends list

Erg handig als je online gaat met je console: je kan precies zien wie er online is! De friends list is, dankzij Microsoft Xbox Live, een gemeengoed geworden in de consoles.

nr91.jpg
Nummer 91: de Patch

De PC wereld kent het fenomeen al jaren maar nu begint het ook door te dringen in de rest van de game industrie. Maak je foutjes in een game, los die later op middels een patch. Zonder de patch was de game wereld toch wel wat anders geweest, dus vandaar deze notering!

Zo, dat waren de nummers 100 tot en met 91. Ben je ook zo benieuwd welke zaken er allemaal nog meer in staan? Kijk dan morgen weer!


9 reacties

Mmm, beetje vreemde lijst dit. De honderd beste dingen en dan meteen beginnen met een van de slechtste dingen, die helemaal niet in zo'n lijst thuishoort. Verder is het ook wat onduidelijk op welke criteria jullie geselecteerd hebben.

Mezelf13 zei:

Nick, Zeur eens 1 keer niet, en geniet gewoon :).

Heeft niks met zeuren te maken. Is kritisch zijn.

M zei:

"Dingen"? Klinkt nogal... professioneel.

redtube zei:

It is the best what i saw, 4ever !!!

Nadsy zei:

[url=http://www.mixx.com/users/girlslegs]GIRLS SPREADING LEGS GALLERY[/url]

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 22 december 2007 17:58.

Ook ANP op het nieuwskanaal was het vorige bericht op deze weblog.

Top 100 game dingen NR 90 - 81 is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed