Top 100 game dingen NR 20 - 11

| | Reacties (11)
countdown.jpgEn daar zijn we weer, dag 9 van de countdown. We zijn er bijna! De Top 2000 denders ook maar voort op Radio 2 maar we sitten natuurlijk echt te wachten op de top 10 van GameCore's Countdown. Dat allemaal morgen, vandaag nog de nummers 20 tot en met 11.
nr20.jpg

Nummer 20: World of Warcraft

Het genre MMORPG (Masive Multiplayer Online Role Plaing Game) heeft een flinke boost gekregen door de release van dit spel. Ook Blizzard heeft niet bepaald te lijden gehad onder het enorme succes van de game. World of Warcraft is een icoon in de wereld van online RPG's en behaalt daarmee een mooie 20ste plaats.

nr19.jpgNummer 19: Trillen

Sony dacht dat het niet belangrijk was, maar dat is het dus wel: Trillende controllers! Al in het N64 tijdperk konden we fijn trillen met onze handen door te schieten en te botsen en daarmee is het goed voor een 19e plaats!

nr18.jpg
Nummer 18: Dual Shock Controller

De Dual Shock Controller is al meerdere keren langs gekomen in deze lijst. Zo waren de dubbele schouderknoppen goed voor een plaats 65 en staan de dubbele analoge sticks zelfs op 34. Deze controller bestaat al zo lang en in essentie is er nooit echt iets aan gedaan. Volgens sommige zou de linker analoge stick centraal moeten staan maar vele vinden dit de beste controller ooit gemaakt. Hulde!

nr17.jpg
Nummer 17: Famitsu

Ons eigen Nederlandse blad Power Unlimited staat dan misschien wel op 79, het Japanse Famitsu is de echte koning onder de game bladen. Maarliefst 4 mensen reviewen een game en als je de maximale score van 40 behaalt ben je per direct een legende. Slechts 6 games behaalde in de totale geschiedenis deze score waaronder Final Fantasy XII, Soule Calibur en Zelda: Ocarina of time.

nr16.jpg
Nummer 16: Controller

2 nummertjes hierboven staat dan wel Sony's controller, maar de controller zelf was er dankzij Nintendo. Als het aan Atari had gelegen zaten we nu nog met joysticks in onze handen. Nee, de controller is niet meer weg te denken en daarom staat deze op 16.

nr15.jpg
Nummer 15: Headset

Dankzij het internet kunnen we tegen elkaar gamen maar wat zouden we moeten zonder spraak? De headset biet een uitkomst en onze verwachting is dat over een tijdje alle serieuze games dit sullen ondersteunen.

nr14.jpg
Nummer 14: Cheats

Nee nee, we zetten CheatCore niet in onze lijst. Het zijn de cheats die hier centraal staan. Al van het begin af aan zijn er cheats in games verwerkt om het ons makkelijk te maken als we het even niet meer kunnen. Noem het zwak, maar cheats zijn er niet voor niets! Op nummer 14 dus!

nr13.jpg
Nummer 13: Mii's

Jawel, slechts een jaar bestaan ze maar nu al staan ze op plaats 13: Mii's. Deze poppetjes voor op de Wii zorgen ervoor dat je niet telkens opnieuw jezelf hoeft na te maken. Een keer is genoeg en je komt ze overal tegen. Er is zelfs een speciale Mii wedstrijdkanaal waarbij mensen zo goed mogelijk lijkende Mii's moeten maken. Ook Sony lijkt dit principe overgenomen te hebben met Home, maar dat is er nog niet. De Mii's wel en wie houd er niet van om elkaar na te maken?

nr12.jpg
Nummer 12: Disc Drive

De CD, de DVD en de BluRay kwamen hier in deze lijst al terug, maar nu is het aan de Disc Drive zelf. Sega zette de Disc Drive (met CD's) het eerst in op console gebied maar de CDrom was hem allang voor. Het verschil: anderhalf MB op een diskette, 650 MB op een CDrom. De doorbraak van PC gaming en ook een grote invloed op de console markt. De Disc Drive, op nummer 12!

nr11.jpg
Nummer 11: Firmware update

Is het een nachtmerrie of gods zegen? Beide zou ik haast moeten zeggen maar voorlopig heeft het meer goeds dan kwaads gedaan. Dankzij Firmware upgrades krijgen we steeds meer functionaliteiten toegevoegd aan onze consoles zodat ze altijd bij de tijd zijn.

En dat waren alsweer de nummers 20 tot en met 11. Morgen, op oudjaarsdag, de Top 10. Zie jullie dan.


11 reacties

Geert zei:

Mooie Lijst. Ik wacht op de ontknoping morgen, op oudjaarsdag!

Wel weer een beetje Cheezie dat er een reclame banner bij cheatCore moet... of heb je geheime contracten met KPN?

Mezelf13 zei:

CheatCore bestaat niet meer ;).

Dat is gewoon een screenshot Geert. Die reclame staat op de echte site ook. Ze hadden hem wél weg kunnen knippen inderdaad, maar das teveel moeite denk ik :P

Geert zei:

Precies wat ik bedoelde ;)

Teun zei:

Jup, teveel moeite!

Arlavz zei:

Baccara - Cara Mia (mix)

redtube zei:

It is the best what i saw, 4ever !!!

redtube zei:

It is the best what i saw, 4ever !!!

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 30 december 2007 15:04.

Top 100 game dingen NR 30 - 21 was het vorige bericht op deze weblog.

Cor strip, Hoesje! is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed