Top 100 game dingen NR 30 - 21

| | Reacties (9)
countdown.jpgHoera, de nummers 30 tot en met 21! We zijn er bijna jongens, nog een paar dagen en het is oudjaarsdag! En dan, naast het afknallen van je vingers, weten we wat de top 10 heeft behaald! In ieder geval niet de PlayStation 2, de GameBoy of de USB-aansluiting, want die vinden we vandaag terug! Kijk snel verder.
nr30.jpg

Nummer 30: GameBoy

Wist je dat niet de PlayStation 2 maar eigenlijk de GameBoy de meest succesvolle console ooit is? Er zijn zoveel GameBoy's verkocht, dat je je afvraagt waarom Nintendo deze merknaam heeft vervangen door de DS. Anyway, GameBoy heeft voldoende invloed op de industrie gehad om een mooie plaats 30 te behalen.

nr29.jpg
Nummer 29: Casual games

De training games (op nummer 46) zijn een vorm van casual games. Maar casual games zijn breder. Denk aan mobiele games (nummer 35) en veel games die je via Xbox Live kunt downloaden (downloadbare games, nummer 40) zijn ook casual games. Vandaar dat casual games op plaats 29 staat.

nr28.jpg
Nummer 28: Sony

Sony, het bedrijf achter de PlayStation. Oorspronkelijk begonnen met een samenwerking met Nintendo ontstond de PlayStation. Sindsdien heeft het bedrijf geschiedenis geschreven. Met trots op nummer 28: het bedrijf Sony.

nr27.jpg
Nummer 27: Draadloze controllers

Een wereld vol draden, zoals hierboven, is werkelijk ongewenst. Dat snapten de fabrikanten pas sinds deze generatie, want hiervoor waren we nog in de weer met draden. Onze verwachting: er komen nooit meer controllers uit met draden!

nr26.jpg
Nummer 26: Super Mario

De hoogst genoteerde game personage is Super Mario! En geef ons eens ongelijk! Mario is en blijft het icoon van de games industrie en van Nintendo als bedrijf!

nr25.jpg
Nummer 25: PlayStation 2

Ok, ok, de GameBoy heeft meer consoles verkocht, maar met de PlayStation 2 is het meeste geld verdiend. En nog steeds gaat dat door! Er zijn werkelijk duizenden games voor dit apparaat te vinden en vrijwel iedereen heeft er een. De PlayStation 2, op plaats 25 in de lijst, is daarmee de hoogst genoteerde console! Gefeliciteerd Sony! Knap gedaan.

nr24.jpg
Nummer 24: Triggers

Nintendo vond de schouderknoppen uit, maar Sega maakte hier Triggers van. Triggers zijn dus de schouderknoppen die je analoog kunt bedienen. Heerlijk bij bijvoorbeeld racegames: druk je de trigger maar half in, dan geef je ook maar half gas! Een mooie uitvinding van Sega en is daarmee de hoogste Sega uitvinding in de lijst! Ook felicitaties aan jullie adres, Sega!

nr23.jpg
Nummer 23: Downloadable content

Downloadbare content, niet te verwarren met downloadbare games (op nummer 40), is extra content die je kunt downloaden voor een game. Extra levels, nieuwe auto, nieuwe wapens! Een mooie manier om de levensduur van goede games te verlengen en voor bedrijven om ons het geld uit de sok te kloppen!

nr22.jpg
Nummer 22: USB aansluiting

Binnen korte tijd heeft de USB aansluiting een vaste plaats op onze consoles gekregen. Fijne toetsenborden, MP3 spelers, fototoestellen of geheugensticks; van alles is tegenwoordig aan te sluiten op je home console!

nr21.jpg
Nummer 21: Nintendo

Welk bedrijf heeft de grootste stempel gedrukt op de game industrie? Juist, Nintendo! Zie komende dagen de top 20 maar eens, volgespekt met uitvindingen van Nintendo! Hiermeer staat Nintendo op nummer 21, het hoogst genoteerde bedrijf in deze lijst! Nice one!

En dan zijn we alweer bij de top 20 aangekomen! De nummers 20 tot en met 11 zie je morgen en op oudjaarsdag de top 10! Spannend!


9 reacties

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 29 december 2007 15:10.

Laat je niet gek maken, de Wii zapper is leuk! was het vorige bericht op deze weblog.

Top 100 game dingen NR 20 - 11 is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed