Top 100 game dingen NR 50 - 41

| | Reacties (5)
countdown.jpgBeste bezoekers, welkom op dag 6 van deze countdown naar het einde van het jaar. Benieuwd wat 2008 allemaal gaat brengen in de gamestore? Check dan vooral een andere website want net als Radio 2 blikken wij terug. Niet in de wereld van de muziek, maar die van de games. Wat waren nu de 100 grootste uitvindingen, bedrijven, games en andere gamegerelateerde zaken die veel invloed hebben gehad op de manier waarop wij nu nog games spelen? Hier de nummers 50 tot en met 41!

nr50.jpgNummer 50: EA

We trappen af met een uitgever/ontwikkelaar en wel EA. Voor de sportwereld betekent EA al jarenlang Fifa en (in Amerika) Madden NFL, maar het bedrijf kan meer. Wat te denken van The Sims, Battlefield, Command and Conquer, SSX en diverse filmgames zoals Harry Potter en Lord of the Rings? Genoeg dus voor een notering op nummer 50 hier in de lijst!

nr49.jpg
Nummer 49: Zelda

Veel games van Shigeru Miyamoto scoren hoog in deze lijst en daar is Zelda geen uitzondering in. Zelda hielp de NES om een aantrekkelijker apparaat te worden voor kinderen en hun ouders.

nr48.jpg
Nummer 48: Barrels

Zeg eens, waarom komen barrels zo veelvuldig voor in games? Schiet erop en de hele omgeving is weggevaagd. Dit nietszeggend tonnetje komt echter zo vaak in games voor dat we het op plaats 49 moesten plaatsen!

nr47.jpg
Nummer 47: Achievements

Een leuke toevoeging aan Xbox Live voor de Xbox 360: Achievements. Behaal verschillende (geheime) doelen in games en je gamersscore gaat omhoog. Zo kun je een beetje zien tegen wie je van doen hebt!

nr46.jpg
Nummer 46: Training games

Het kon natuurlijk niet ontbreken in de countdownlijst naar 2008: Training games. Zouden we een paar jaar geleden niet eens op het idee zijn gekomen om zoiets te gaan spelen, nu staat deze vorm van 'games' gewoonweg op plaats 46. Het kan raar lopen!

nr45.jpg
Nummer 45: Sniper Rifle

Versla je je tegenstander met een grote explosie van een granade launcher (nummer 89) of schiet je hem van zo'n 300 meter met een grote precisie door zijn hoofd? In het laatste geval ben je meestal nog onzichtbaar en kun je er dus nog eentje nemen. Vandaar staat dit stukje techniek boven de grenade launcher.

nr44.jpg
Nummer 44: Mods

Voor sommige games is het misschien wel de belangrijkste mogelijkheid die er is: Mods maken. Mods zijn modificaties die door gamers zelf gemaakt worden. Zo kunnen games soms nog jaren en jaren doorgespeeld blijven worden en gaan ze niet vervelen.

nr43.jpg
Nummer 43: Sega

Natuurlijk kunnen de mannen achter Sonic niet ontbreken in deze lijst! Sega heeft ons vele jaren van fantastische consoles en games voorzien en daarom noteren wij het bedrijf nu met trots op nummer 43!

nr42.jpg
Nummer 42: Multiplayer

Alleen is maar alleen, samen spelen is echter een groot feest! Sinds Nintendo op haar N64 vier controllerpoorten zetten kunnen we niet meer zonder. Samen spelletjes spelen; op een scherm of via het internet. Wat maakt het uit, samen spelen is altijd leuker dan alleen!

nr41.jpg
Nummer 41: HDTV

Dankzij de HDTV kunnen console-bezitters eindelijk gamen op een fatsoenlijke resolutie. Volgens sommige redactieleden behoort dit tot de top 10. De uiteindelijke plaats is 41, omdat er nog zoveel moois hierboven staat.

Dus, morgen weer. Dan wel iets later op de middag maar dan krijg je ook wat: de nummers 40 tot en met 31! Tot dan.


5 reacties

SpaCrime zei:

www.spacrime.nl.ae is een vette crime game!
Meld je nu aan en wordt de godfather van het spel!

Omnizl zei:

Trust in Allah, but tie your camel.

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 27 december 2007 10:12.

Kamperen was het vorige bericht op deze weblog.

Top 100 game dingen NR 40 - 31 is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed