Top 100 game dingen NR 60 - 51

| | Reacties (11)
countdown.jpgEn ja hoor, hier zijn we weer. Net als gisteren, de dag daarvoor, en daarvoor etc. Ook nu hebben we weer een lijst vol met mooie game 'dingen'. Wilde jij altijd al weten hoe een lijst eruit ziet waarin zowel een slot loader als Microsoft in voorkomt? Lees dan snel verder!
nr60.jpg

Nummer 60: memory card

Opslaan is sinds lange tijd een belangrijk punt geweest in games. Niet altijd was het echter zo vanzelfsprekend als nu. Super Mario voor de NES moest bijvoorbeeld altijd vanaf het begin af aan worden gespeeld. Andere games maakte gebruik van passwords waardoor je door de levels heen kon springen. Toen de games groter werden en op CD werden gezet moest er echter een andere oplossing komen: de memory card. En omdat wij net zo weinig vergeten als deze kaart staat die bij ons op nummer 60!

nr59.jpg
Nummer 59: Slot loader

Hoe snel kan het aanzicht van een console veranderen met de tijd? Sony heeft hierin altijd een belangrijke rol gespeeld, onder andere met de horizontale en verticale stand. Een ander stijltje design vinden we op de PlayStation 3 en de Nintendo Wii: de slot loader. Vrij normaal in een autoradio, voor 2006 nog nooit gezien in een console. Een nummer 59 waard!

nr58.jpgNummer 58: street Fighter

Fighting games zijn altijd leuk. Toevallig gisteren met kerst nog een heerlijk vredig potje Virtua Fighter gespeeld, maar Street Fighter is toch echt wel de koning onder de fighters. Jongeren/kinderen onder de 18 zullen met Tekken of Dead or Alive komen aanzetten maar daar kunnen we alleen maar om lachen bij GameCore. Street Fighter is DE game als het aankomt op fighting games!

nr57.jpg
Nummer 57: Microsoft

Voor sommigen is Microsoft een criminele organisatie, voor ons is het de fabrikant van hard- en software waarmee we tegenwoordig gamen. Windows, Xbox, Live en zelfs mijn toetsenbord zijn afkomstig van het bedrijf dus waarom niet een plekje bij de beste honderd?

nr56.jpg
Nummer 56: UMD

Films kijken op een handheld, wat een fantastisch idee! Jammer genoeg kon iedereen eenvoudig zijn DVD's omzetten op een memorystick en kon iedereen ongehinderd films kijken zonder UMD's te kopen. De UMD-films konden niet een de man gebracht worden en winkels willen ze niet meer inkopen. Als UMD, als mislukt iets, dan toch in deze top 100 staat, waar gaat het dan nog over? Over de UMD zelf, sukkels! Games voor de PlayStation worden ook op UMD gezet! En dat is wel mooi, want nu kunnen ontwikkellaars veel meer informatie kwijt in een spel en met de hoge kloksnelheid van de PSP levert dit mooiere beelden op dan de PS2! Een knap staaltje werk dit van Sony en daarmee eindigt UMD op nummer 56.

nr55.jpg
Nummer 55: Japan

Japan is het land waar de moderne gameïndustrie is geboren, waar twee van de drie grote console-bedrijven vandaan komen en waar een goede RPG of fighting game niet wordt geschuwd! Ook hier ben je geen geek als je met een GameBoy in de hand in de metro zit of je zuur verdiende geld niet aan bier uitgeeft maar in de Arcade hallen! Kortom, het paradijs voor de geek gamer en daarmee op plaats 55.

nr54.jpg
Nummer 54: Eye Toy

Als je dit plaatje hier boven ziet denk je dan niet meteen aan de Nintendo Wii? Jong en oud samen lol maken met een spelcomputer? Nee, het is niet iets waar Nintendo een patent op heeft want Sony was namelijk veel eerder met dit soort games en de Eye toy is daarvan het bewijs!

nr53.jpg
Nummer 53: Flash games

Als je net zo weinig geld hebt als ik en toch graag af en toe een spelletje speelt ben je blij dat er Flash games zijn. De kwaliteit van sommige games doet niet eens onder dan dat van diverse aangeschafte games dus hoe kun je deze ontwikkeling nou niet waarderen?

nr52.jpg
Nummer 52: 4 actieknoppen

Dankzij Nintendo en Sony standaard op de hedendaagse controller: de 4 actieknoppen. In de tijden van welleer hadden we er 2 (NES, Master System), 3 (MegaDrive, Jaguar), of (Saturn, N64, Xbox). Dankzij de Snes kregen we er 4 maar die N64 schopte weer roet in het eten. Uiteindelijk hield Sony het wel vol om maar 4 actieknoppen op hun controllers te laten en nu is het standaard. Gelukkig maar, meer hebben we er echt niet nodig en met minder nemen we geen genoegen!

nr51.jpg
Nummer 51: CD

Hoger dan de Blu-ray Disc (maar lager dan de DVD, ik verklap het maar gewoon) staat de CD op plaats 51. Veel consoles zijn er gemaakt met dit medium. Een medium dat de tijd van cartridges achter zich liet dankzij zijn hogere opslagcapaciteit. Alleen Nintendo zag nog veel bezwaren tegen de CD en dat waren de laadtijden. Zij hielen langere tijd vol om de cartridges te gebruiken en zijn pas afgelopen generatie overgestapt naar de disc: de DVD. Waar zou die zich in de lijst bevinden?

En dat was het voor vandaag, tweede kerstdag. Morgen worden jullie getrakteerd op meer dolle countdown pret, dus keer gerust terug. In de tussentijd horen we hieronder of in het Forum graag wat jullie ervan vinden en welk ding er op nummer 1 moet komen!


11 reacties

Mark zei:

hoi

Mark zei:

Hoi naamgenoot!

"Jongeren/kinderen onder de 18 zullen met Tekken of Dead or Alive komen aanzetten maar daar kunnen we alleen maar om lachen bij GameCore. Street Fighter is DE game als het aankomt op fighting games!"
Whaha, Street Fighter. :')
Een beetje gamer speelt het meesterlijke old-school 'Fighting Force'. Voor de graphicshoeren misschien nog een potje 'Soul Calibur'... maar 'Street Fighter'? Da's nog maar net boven het niveau 'Virtua Fighter'!

Arlaru zei:

Baccara - Cara Mia (mix)

redtube zei:

It is the best what i saw, 4ever !!!

Ktoby zei:

Wam wernetesa

Nadsy zei:

[url=http://www.mixx.com/users/nylons]nylons[/url]

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 26 december 2007 12:47.

Top 100 game dingen NR 70 - 61 was het vorige bericht op deze weblog.

Kamperen is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed