Top 100 game dingen NR 70 - 61

| | Reacties (9)
countdown.jpgAstublieft, op kerstdag een kerstcadeautje: de nummers 70 tot en met 61 van de lijst van beste game 'dingen'. Kunnen jullie je eindelijk eens afvragen wat er in hemelsnaam belangrijker is in de gamewereld dan de Pianolak van de PlayStation 3 die gisteren op 71 eindigde. Klikerdeklik!

nr70.jpgNummer 70: Japans-Engelse vertalingen

Nu misschien niet meer zo'n groot issue daar uitgevers veel geld investeren in de lokalisatie van games, maar vroeger was dat wel anders. De term "all your base are belong to us" uit het spel Zero Wing werd een fenomeen op internet doordat Jappanners het zelf vanuit het Japans hadden proberen te vertalen!

nr69.jpg

Nummer 69: seks in games

Misschien niet geheel toevalling op nummer 69 maar toch. Seks in games hebben de laatste tijd veel invloed op de game wereld. In sommige landen worden dergelijke games bijvoorbeeld verboden en krijgen ze veel aandacht van de normale pers. Zeker in Amerika. Overigens hebben wij hier bij GameCore helemaal niks tegen seks, tegen games of tegen de combinatie ervan!

nr68.jpgNummer 68: instelbare moeilijkheidsgraad

Stel je eens een wereld voor zonder instelbare moeilijkheidsgraad... Speel Ninja Gaiden eens op de allermoeilijkste stand of verveel je je in Halo op easy. Kortom, zonder instelbare moeilijkheidsgraad was de wereld een stuk minder mooi, vandaar deze notering.

nr67.jpg
Nummer 67: Sonic the Hedgehog

Sonic the Hedgehog, nooit zo populair geweest als zijn grote rivaal Mario maar wel een stuk sneller! Mario VS Sonic stond vroeger ongeveer symbool voor Nintendo VS Sega. We weten allemaal wie van die 2 gewonnen heeft dus verwacht dat Mario ergens boven nummer 67 uitzweeft. Maar waar?

nr66.jpg
Nummer 66: Sim games

Er zijn enkele genres die zijn gemaakt zijn door een enkele game, maar Sim Games zijn dat niet. Sim city is misschien een goed voorbeeld, maar ook Theme park en The Sims hebben veel betekend voor het genre. Daarom staat het genre in zijn geheel hier, op plaats 66.

nr65.jpg
Nummer 65: Dubbele schouderknoppen

Wat Nintendo deed, dat deed Sony dubbel na. Had de N64 een analoge stick, de Dual shock had er 2. Had Nintendo schouderknoppen dan had Sony er 2 per kant. Inmiddels heeft zowat elke controller 2 schouderknoppen dus kunnen we best stellen dat dit een goede zet was!

nr64.jpgNummer 64: Zapper

De zapper, ook wel de Light Gun genoemd, heeft toch ook wel veel betekend. Misschien schieten we niet dagelijks meer op onze TV's maar in de Arcade is het nog steeds een belangrijk wapenfeit (letterlijk). En wie kan zich Duck Hunt niet meer herrinneren?

nr63.jpg
Nummer 63: BluRay

Volgens sommige redactieleden moet BluRay veel hoger staan maar daar zijn we het niet allemaal over eens. BluRay, hoe mooi ook, moet zich eerst nog meer eens bewijzen zoals de andere 2 vormen dat al eens gedaan hebben!

nr62.jpg
Nummer 62: Micropayments

Tja, de micropayments, wat moeten we daarmee? Echt blij worden we er niet van (net zoals de Ring of Death) maar toch wordt dit steeds meer bepalend voor de manier waarop wij games spelen. Sony heeft al aangegeven dat de PlayStation 4 waarschijnlijk helemaal geen Disk Drive meer heeft maar dat alles via het internet en micropayments gaat lopen. Koop een paar levels en vind je het leuk, koop de rest erbij. Goed voor de gamers (niet betalen voor wat je niet speelt) en goed voor de uitgevers (mogelijkheid om goede games helemaal uit te melken). De voortekennen zijn er al: Xbox Live arcade, PlayStation Network en Wii Virtual console.

nr61.jpg
Nummer 61: 3D games

Sommige mensen verlangen nog naar die goede oude tijd waarin games plat waren... nou wij niet hoor! 3D games kunnen zeker net zo leuk of leuker zijn dan platte games! De mogelijkheden zijn gewoon groter! Bovendien is nu vrijwel alles 3D dus kunnen we hier niet echt omheen wel?

En dat was het dan voor vandaag, eerste kerstdag. Morgern tellen we weer verder af. Ook zo benieuwd wat daar in zal staan? Kom morgen gewoon even terug. In de tussentijd, laat hier gezellig even een reactie achter of op ons nieuwe forum!


9 reacties

Mezelf13 zei:

Die goede oude tijd :).

Seks op 69. Geniaal :P

Teun zei:

Geloof je me als ik zeg dat het puur toeval is :)

redtube zei:

It is the best what i saw, 4ever !!!

Omnivx zei:

True friendship is like sound health -- the value of it is seldom known until it is lost.

Omnivx zei:

True friendship is like sound health -- the value of it is seldom known until it is lost.

Nadsy zei:

[url=http://www.mixx.com/users/leg]leg[/url]

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 25 december 2007 12:15.

Virtual Reality op de Nintendo Wii was het vorige bericht op deze weblog.

Top 100 game dingen NR 60 - 51 is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed