Top 100 game dingen NR 90 - 81

| | Reacties (10)
countdown.jpgEn daar gaan we dan weer, dag 2 van de countdown. Hierin komen we weer een diversiteit aan zaken voorbij zoals het Game Over scherm, de Arcade kast, Bits en de reset knop. Ben jij ook zo benieuwd? Klik dan snel verder voor deel 2: de nummers 90 tot en met 81!

nr90.jpgNummer 90: Game Over

Jawel, misschien wel de meest gebruikte term in het land der doden: Game Over! Wat had ik ook alweer mis gedaan en hoe moet ik het de volgende keer wel oplossen? Gelukkig gaat het Game Over scherm vaak gepaard met een vraag: "Continue?".

nr89.jpgNummer 89: Rocket Launcher

Een van de vetste wapens in vrijwle alle shooters is toch wel de Rocket Launcher. Het is niet het snelste wapen, of het meest accuraat, maar met de enorme explosie die dit ding geeft zijn je virtuele tegenstanders vaak kansloos! Daarom deze mooie positie in de lijst der lijsten!

nr88.jpg

Nummer 88: Bits

Geven we nu de snelheid van een spelcomputer aan aan de hand van de kloksnelheid van de proccessor en de grafische kaart, daar werden systemen vroeger met bits aangegeven. De NES was 8 Bit, de Mega Drive 16. Nintendo gebruikte het aantal bits zelfs in hun console naam: Nintendo 64. Met recht verwerven de Bits dus een plaats in deze lijt.

nr87.jpg

Nummer 87: Arcadekasten

Ze zijn misschien een beetje vergeten, maar liefhebbers zijn er nog genoeg. Het is moeilijk om voor te stellen maar vroeger moest je dus elke keer weer betalen om te mogen spelen. Nu zien we de Arcade kast nog wel eens in verre landen en dan moet er toch altijd wel even een muntje in!

nr86.jpg

Nummer 86: Super Mario kart

Een van de spellen die een heel nieuw genre heeft laten opleven is toch wel Mario Kart geweest. Het spel stond garant voor veel fun met je vrienden. We zijn hier bij GameCore erg benieuwd naar de nieuwe Wii versie maar ondertussen vermaken we ons prima met de oude Super nintendo, N64 en DS versies.

nr85.jpgNummer 85: Verticale stand

Je staat er misschien niet elke dag bij stil maar alle consoles staan tegenwoordig op hun zijkant. Hoe normaal we dat ook nu vinden, 15 jaar geleden was dat echt nog niet. We bedanken Sony dan ook voor hun PlayStation 2 die fijn op zijn zijkant kon staan.

nr84.jpgNummer 84: Reset knop

Ook aan de reset knop denk je misschien niet als je over de 100 beste dingen die met games te maken hebben denkt, maar toch. Wat zou je zonder moeten? Ter eere van de Reset knop hier in de lijst op een mooie positie 84.

 

nr83.jpgNummer 83: Cartridge

En toen waren we alweer bij nummer 83 en daar vinden we de Cartridge! Vrijwel alle generaties spelcomputers heeft het ding doorstaan en zelfs nu gebruikt de Nintendo DS deze vorm van opslag. Langzaam worden ze allen vervangen door CD, DVD en BluRay, maar de echte liefhebben ziet toch liever de bonte verzameling vormen die de cartridge vroeger allemaal had!

nr82.jpgNummer 82: Dolby Suround Sound

Geluid van achter, precies horen waar de vijand vandaan komt, het kan allemaal dankzij het fenomeen Suround Sound. 5 speekertjes en een subwoofer zijn genoeg voor een intense game ervaring waarbij ook de oren niet tekort komen!

nr81.jpgNummer 81: Grand Theft Auto

De uitvinder van het genre Free Roaming (ga en sta waar je maar wilt) is toch wel de GTA reeks. Tevens zijn de games uit deze serie bepalend geweest voor de verkopen van de PlayStation 2 dus terecht hoort dit spel in de lijst met meest belangrijke game dingen!

En dat was het weer voor vandaag. Morgen tellen we verder naar de 71! Komt dat zienm komt dat zien!


10 reacties

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 23 december 2007 17:38.

Top 100 game dingen NR 100 - 91 was het vorige bericht op deze weblog.

We hebben een Forum! is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed