Gratis Xbox Live Arcade game, voor de overlast!

| | Reacties (8)
xbox360.jpgMajor Nelson, de weblog van Microsoft over alles van Xbox, kondigt aan dat we een gratis game krijgen. Dit vanwege de overlast die ontstond op het netwerk in de kerstperiode. Te veel mensen online, maar daar krijgen we wel een gratis Live Arcade game voor! Ik zeg: netjes.

Microsoft biedt zijn excuses aan. Voor de overlast die ontstond toen afgelopen kerst zoveel mensen op Live gingen dat het soms onmogelijk was voor mensen om in te loggen. Vervelend natuurlijk, zeker omdat men juist in de kerstvakantie veel wil gamen. Als goedmakertje biedt Microsoft binnenkort gratis een game te download aan! Erg netjes, maar hoe zal dit in zijn werk gaan?

Er zijn grofweg drie opties. De allermooiste zou een voucher zijn waarmee we ooit nog eens een gratis game zouden kunnen downloaden. Of gewoonweg 800 punten geven kan natuurlijk ook! Een andere mogelijkheid is dat alle gebruikers, binnen een bepaald tijdsbestek, een game naar keuze kunnen downloaden. Ook mooi. Maar de eerlijkheid biedt me te zeggen dat ik verwacht dat ze gaan voor de laatste optie: biedt één game één dag gratis aan. Waarschijnlijk een game die toch niemand echt wil hebben, maar goed, 't is gratis he! Voor welke keuze Microsoft gaat (of combinatie) weten we binnenkort.


8 reacties

Mark zei:

Ik denk niet dat Microsoft ons met een dode mus blijmaakt. Live Arcade is natuurlijk een onderdeel van de online dienst van de Xbox 360 en geen big business op zich. MS zal er wel een leuk zakcentje aan overhouden, maar ligt er ook niet wakker van om één game gratis weg te geven. Bovendien is er het risico dat de Live dienst het imago 'onbetrouwbaar' krijgt als Microsoft deze zaak niet netjes afhandelt. Dan kan de schade wèl flink oplopen...

Teun zei:

Precies, zo'n actie kost Microsoft natuurlijk niet veel. Ik ben wel benieuwd hoe ze het doen... Ik denk gewoon een of enkele games voor een paar dagen toegankelijk maken voor iedereen.

Mezelf13 zei:

Eigenlijk is dit een belediging voor 360 bezitters (ik niet :P). Zo'n arcade game, kost geen drol voor microsoft, en waarschijnlijk is er al veel omzet mee behaald. Voor mij weer een reden om een Wii te halen, geef mij maar Nintendo, ten minste een goed bedrijf. En zeker niet arrogant.

Mark zei:

Gaat het erom dat het Microsoft een rib uit zijn lijf moet kosten? Ik dacht dat het louter een compensatie voor het ongemak was. Geloof me, een Live dienst die een aantal dagen plat gaat kost MS klauwen vol geld!

Teun gc zei:

Een Wii virtual console game kost Nintendo ook geen drol Mezelf13, en ook daarvoor zul je moeten betalen... Ik vind het een nette actie, maar waar blijft het?

uxoriousjurjen zei:

Egt super als ze dan ook nog xbox live gratis maken:D helemaal top!!

Mezelf13 zei:

@Teun, Het is misschien wel een goede actie alleen het gaat om eigen belangen en niet om die van de gebruikers. En bij Virtual console en Playstation Store kosten de games niks, alleen we weten nog niet hoe hun het oplossen, als er wat mis is.

Hendrik zei:

Dat heb ik ook op LiveXbox gelezen,

http://www.livexbox.nl

Laat een reactie achter