Hoe gaat het met de next-gen wars?

| | Reacties (0)
xpw.jpg
De kop is eraf. De PS3, de Wii en de Xbox 360 staan nu lang genoeg in de winkels om een goede voorspelling te maken over de verkopen van de 3 consoles komend jaar. Lees snel verder.

Zoals jullie wel weten doet de Nintendo Wii het goed. Hoe goed is misschien discutabel maar over het geheel genomen verkoopt de Wii ongeveer 2,5 keer zoveel als de concurrenten. Als we de verkoop pieken rond de kerst en launche even opzij zetten zien we dat wereldwijd gezien de Wii ongeveer 250.000 exemplaren per week verkoopt. De Xbox 360 en de PlayStation 3 zitten dicht bij elkaar rond de 100.000 stuks. Kijken we naar de kerst piek dan zit de Nintendo Wii rond de 1,4 miljoen terwij de Xbox 360 en de PlayStation 3 dicht bij elkaarliggen net boven de 600.000. Na deze piek lijkt de orde weer terug en dalen beide verkopen naar de 'normale' niveau's.

De vraag is echter wat de toekomst ons gaat brengen. Microsoft heeft namelijk een groot marktaandeel in Amerika en stijgt ook flink in Europa, Sony's afzetmarkt met Japan erbij is stukken groter. Dit zou wel eens de doorslag kunnen geven in de wereldwijde statistieken. Microsoft lijkt namelijk Japan al een beetje te hebben opgegeven en dat is terug te zien in de cijfers. Slechts enkele duizenden weten ze er wekelijks weg te zetten terwijl Sony het tienvoudige verkoopt. Maar ook in Japan steekt de Wii met kop en scouders boven de rest uit. Hieruit kunnen we wel concluderen dat, mede door het succes van Wii Fit (al ruim een miljoen keer verkocht!), de Nintendo Wii ook in 2008 aan de leiding blijft.

Nu de moeilijkste voorspelling: De PS3 vs Xbox 360. De consoles uit de PlayStation familie zijn altijd slow starters geweest en dat is nu dus ook zo. Persoonlijk verwacht ik komend jaar dat de PS3 de Xbox 360 wereldwijd gaat inhalen. Met dank aan de Japanse kopers die (naast hun Wii) ook een PS3 gaan aanschaffen. Aan het eind van het jaar zal dus de ranking zo zijn: Nintendo Wii, Sony PlayStation 3, Microsoft Xbox 360. We zullen zien of ik gelijk krijg!


Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 26 januari 2008 17:02.

Highscore games vs Story games was het vorige bericht op deze weblog.

Fez, dit moet je zien! is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties