middagje Akihabara!

| | Reacties (5)
gamecore_tokyo_index.jpg
Stel je voor, je land op Narita Airtport Japan en hebt nog ruim 11 uur voordat je volgende vlucht vertrekt!! Je kunt je tijd in de tax-free stores verdoen of een zogenaamde rest-room huren om tot rust te komen, een beter alternatief lijkt mij om Tokyo city te bezoeken. Met je Europese identiteit is het geen probleem om Narita Airport te verlaten, zo vul je snel een formuliertje met verklaringen in, wat praktisch inhoud dat jij je gegevens achterlaat en op de gestelde vragen met Nee beantwoord!! Denk hierbij aan vragen als, smokkel je drugs mee, neem je meer dan 1.000.000 euro mee?! Vragen waarbij je in de meeste gevallen met nee zult antwoorden. Vanuit de aankomsthal kun je met Japanse contanten, namelijk de Yen, een treinkaartje kopen naar Tokyo!! Dit kost omgerekend ongeveer 18 euro, maar is zeker de moeite waard!

Na 50 minuten in de trein te hebben gezeten, beland ik dan ook op Tokyo Centraal. Moest overigens wel even wat moeite doen mijn treinkaartje te ontcijferen, je treinkaartje is namelijk voorzien van een cabine nummer, rij en plaatsnummer en bestaat voor 99% uit Japanse tekens!! Je kunt dus niet overal gaan zitten en bepaalde cabines worden tijdens de rit losgekoppeld en rijden andere routes! Als je vragen hebt kun je het beste op de wat jongere Japanners afstappen, zij kunnen mogelijk nog een beetje engels, iets wat maar weinig Japanners goed spreken!

Eenmaal op Tokyo centraal aangekomen lijkt het mij een aanrader om de metro naar Akihabara te nemen, dit is de plek voor Games en Manga!! Maarja dat is misschien makkelijker gezegd dan gedaan, omringd door Japanse tekens had ik geen idee waar ik heen moest. Ik ben na 10 keer vragen toch op de juiste metro lijn uitgekomen! Ook hier tref ik voornamelijk Japanse tekens aan, gelukkig staat er ook een bord met engelse plaatsnamen en al snel ontdek ik het systeem! Zo zoek je de naam van je halte op, en aan de hand van de afstand staat een prijs bepaald van 160 yen, 260 yen of 360 yen! Akihabara is niet zo ver weg en valt nog in de 160 yen zone!! 


gamecore_tokyo_1.jpg

Na 4 haltes kom ik dan ook boven de grond in het Mekka van de games industrie, omringt door honderden reclame borden is dit de wijk waar ik naar zocht. Sommige van jullie zullen de straat ook wel herkennen, aangezien er veel foto’s van deze plek worden gepubliceerd. De straat bevat behoorlijk wat hoge gebouwen, waarin zich soms anime/games stores van ruim 7 verdiepingen bevinden! De eerste gameshop die ik bezoek is een winkel gespecialiseerd in retro games, voornamelijk Snes en Mega drive titels! Maar dan wel ontzettend veel, achter de vitrine glazen bevinden zich de wat duurdere en zeldzame Japanse titels, titels waar ik overigens nog nooit van heb gehoord! Terwijl ik wat rondkijk hoor ik op de achtergrond een vreemd maar herkenbaar NES muziekje, dat niet eens van een console afkomt, maar gewoon als ambiance aan staat!

gamecore_tokyo_2.jpg

Al struimelend door Akihibara ontdek ik Club Sega, een mega Wii store en ook de bekende anime studio Ghibli moet ergens in de buurt zijn!! De Wii store heeft echt bizar veel exemplaren van Mario & Sonic at the olympics, een hele muur is bedekt met ruim 700/800 maal dezelfde titel!! De Ghibli studio's heb ik overigens zelf niet kunnen vinden, en het schijnt dat je hem ook niet zomaar kunt bezoeken. Maar mocht je interesse hebben dan moet je online ruim 2 maanden van tevoren aangeven langs te komen. Je krijgt dan een rondleiding en een officiële Animatie cell mee naar huis, dus zeker de moeite waard! Ik ga er nog langs op de terug reis!!

Dat japanners vreemde vogels zijn wist ik wel, maar toen ik met eigen ogen een gokhal mocht aanschouwen zag ik hoe diep het gaat. Zo zitten rijen japanners achter rare gokautomaten, waarbij je ijzeren balletjes moet winnen. Hoe het spel precies werkt werd mij niet duidelijk, maar dat het spannend was werd al snel helder door een Japanse host die met zijn microfoon door de gangen renden en life verslag deed van de deelnemers! Toen ik mijn fototoestel te voorschijn toverde werd hij al snel opgemerkt door een van de medewerkers, die mij vriendelijk verzocht hem weer op te bergen. Een verdieping lager heb ik toch stiekem een foto gemaakt van een rustige rij automaten.

gamecore_tokyo_3.jpg

Toen ik wat verder een gebouw inschoot belande ik in een 4 verdieping hoge arcade hal, de meeste spellen kosten daar rond de 100 yen (ongeveer 60 euro cent)! Zoals verwacht tref ik hier de meest bizarre titels aan! Zelf besloot ik een voor mij onbekende 2d  fighter te gaan spelen, de graphics leken wat achterhaald maar aan aanbod en populariteit bleek de game niet te ontbreken. Al snel maakte ik de meest uitgebreide combo’s en koste me het weinig moeite 3/4 computer gestuurde vijanden te verslaan. Een hip geklede japanner naast mij leek er meer moeite mee te hebben, hij gooide voor de derde maal een 100 yen muntje in het spel, terwijl ik nog met mijn eerste bezig was! Plots werd er echter een challenge naar mij gegooid, ik werd uitgedaagd door een andere speler achter een andere kast. Omdat ik wat uitdaging zocht besloot ik te accepteren, ik had immers het idee best goed te zijn. Maar die gedachten werden al snel vervaagt toen ik immens hard werd ingemaakt, dit gevecht ging over drie ronden en slechts in de eerste ronde heb ik mijn tegenstander een klein beetje schade toe kunnen brengen. De 2 rondes daarna werd ik genadeloos met perfecte combo’s neer gewerkt! Er moet vast een hard lachende Japanner bij me in de buurt hebben gezetten, hoewel ik niet door had wie het nu precies was, Japanners zijn denk ik te verlegen en beleefd om zich prijs te geven.

gamecore_tokyo_4.jpg

Toen ik op mijn horloge keek, werd het wel eens tijd om te gaan! De terug weg bracht echter nog een hoop obstakels, zoals het vinden van de juiste metro. Geld proberen te pinnen, wat maar 1 keer per dag kan! Gelukkig heeft mijn credit card me uit de brand geholpen, altijd handig om mee te nemen! Na ruim 1 ½ uur stond ik vermoeid maar ook gerustgesteld weer op het vliegveld.


5 reacties

Teun zei:

Nice Sjors, veel games in Japan. Zag touvallig gisteren een programma op TV over japan op MTV. Die man ging ook naar de hippe wijk Akihabara in tokio om gadgets te zien! Vet cool dus!

Jelle zei:

Goed stukje Sjors. Moet en wil er zelf ook eens naar toe.(voor de games en de manga :P)

Rob zei:

Zo Sjors dat was me wel een leuk tripje zo te lezen. Ik zou ook wel eens naar Tokyo willen maar dan in combinatie met de Tokyo GameShow!

Als je nog handige tips hebt zou ik ze graag van je horen. Koste je reis nou veel?

Ik zag laatst op TMF Valerio in een item hij ging ook naar Tokyo. Hij ging toen naar Akihibara's grootste warenhuis. Leek mij wel vet de nieuwste gadgets!

Groeten Rob

Diana zei:

Hi Sjors,

Ik ben zelf ook in Tokyo geweest, en onder andere ook in Akihabara. Ook ik vond het JR en metro systeem erg makkelijk. Op alle grote stations staan de namen allemaal in het Engels, op de kleinere stations (bv Ikebukuro of Nakano, Nakano Broadway vind ik overigens het absolute mekka voor de anime-liefhebber) toen ik er was nog niet.
Wat betreft Engels sprekende Japanners,jongeren die ik probeerde aan te spreken konden of wilden het niet spreken. De enige mensen die ik gesproken heb die redelijk Engels konden waren vrouwen van middelbare leeftijd - raar maar waar - mijn theorie is dat ze dit dagelijks via tv (soort teleac) kunnen leren, terwijl ze het huishouden doen.

Voor iedereen die ook graag een keer naar japan wil, ook als je er helemaal niets van snapt, Japanners zijn erg behulpzaam (vooral oudere) en komen meteen op je af om je te helpen als je langer dan een minuut naar een plattegrond staat te staren. Ook al spreek je de taal niet, als je maar weet waar je heen moet (kaart is altijd makkelijk) kom je er met gebarentaal ook wel uit.

Voor Rob, mocht je dit nog lezen.
Ik heb via Expedia geboekt en voor 2 man was ik E. 2000 kwijt voor vlucht en hotel voor 10 dagen.

Ik ben ook naar TGS gegaan, dit kostte toen 1000 yen. minder dan 10 euro dus. Ik moet hier nog wel even bij vermelden dat ik in Shinjuku logeerde en de reis per JR ruim 1.5 uur duurde. (van west naar oost) Misschien iets om rekening mee te houden.

Zelf wil ik volgend jaar weer naar Tokyo. Het is mij daar uitstekend bevallen.

Groeten Diana

Jeffrey zei:

Ik ga volgend jaar naar Japan en zou koffers vol games meenemen.
Kan niet wachten. Lijkt me zo'n vette stad.
Tokyo-Akihabara

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Sjors gepubliceerd op 30 januari 2008 1:54.

American McGee's Alice film was het vorige bericht op deze weblog.

Rez HD is er! is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed