Xbox Live Arcade content weg na crash?

| | Reacties (3)
ringofdeath.jpgStel je voor, je geeft voor ruim 200 dollar uit aan Xbox Live Arcade games, je Xbox 360 gaat kapot en wordt door Microsoft netjes binnen een paar dagen vervangen. Vervolgens blijken je aangeschafte games niet meer te werken vanwege een beveiliging! Paniek, want ook Microsoft lijkt hier niet veel aan te willen doen.

Het bovenstaande verhaal gebeurde bij Andrew G Davids, en hij scheer erover op zijn weblog. En, hij lijkt niet de enige te zijn. Tientallen Ammerikanen blijken dezelfde problemen te hebben: ze kopen games en addons online, Xbox kapot, alles weg vanwege een beveiliging. Maar wat is dat dan voor beveiliging? En wat doet Microsoft aan het probleem?

Als eerste de beveiliging. Het betreft een eenvoudige DRM beveiliging, zoals die ook op de Wii en PS3 zit. Je kunt het spel dan dus maar op een Xbox spelen. Het heeft dus geen zin om je HDD naar je vrien mee te nemen, daar kun je je gedownlade content niet op afspelen. Een logische stap vanwege beveiligings redennen, meer niet. Maar als je Xbox kapot is, en je een nieuwe krijgt, hoe los je dit probleem dan op?

Volgens Andrew en andere Amerikanen gebeurt er dus niks. Microsoft weigert om de games gratis opnieuw te laten downloaden. Je moet het dus allemaal opnieuw kopen! Dat kan toch niet de bedoeling zijn lijkt me he!

Wie o wie heeft hier in het verleden ook mee te maken gehad? Er zijn genoeg Xboxen kapot gegaan dus heeft iemand hier een verhaal van? Zo ja, post het hieronder dan eens en GameCore zal zich wenden tot Microsoft Nederland.


3 reacties

Mezelf13 zei:

Jammer als mensen dat hebben, kost veel geld.

Bounc zei:

Ik heb het probleem bij arcade games, Ik heb in het verleden (Mortal Kombat Arcade in dit geval) Gekocht via Microsoft points (400 MP) en ik heb een nieuwe xbox na een maand of 4 en het blijkt dus dat de game verwijdert is uit de arcade lijst, Ik heb nog geen enkele manier gevonden om Microsoft dit probleem voor te leggen, Want een jongen van 19 jaar die wegens Ziekte Niet kan werken, Kan hier dus best een probleem in zien

Bounc zei:

Dat laatste sloeg dus op, Zowat geen geld (A) haha

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 14 januari 2008 17:00.

User generated content: LBP laat zien hoe het moet was het vorige bericht op deze weblog.

Sam & Max naar de Wii is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed