Zack & Wiki: second impression

| | Reacties (0)
zwindex2.jpgTerwijl Elke mijn Wii aan het gebruiken is om nog hogere Crossbow training scores neer te zetten mag ik straks om half 10 weer Zack & Wiki spelen. De afgelopen dagen heb ik echter al flink wat puzzeluren in de game zitten en daar wil ik nu wat meer over vertellen.

Zoals jullie inmiddels zouden moeten weten ben ik best wel een point-and-click fan. Ik houd van puzzels oplossen in grappige cartoon sfeer. Tot mijn favoriete games behoren dan ook Full Throttle, Sam & Max en Monkey Island. Gelukkig heb ik nu Capcom's Zack & Wiki en daarmee kan ik weer lekker ouderwets point-and-clicken!

Een van de mooiste dingen in Zack & Wiki is de balans. Het is best een uitdagend spel en dat kan beginners behoorlijk afschrikken. Gelukkig heeft Capcom hier rekening mee gehouden: Je kunt hints kopen! Zo wordt het een stuk gemakkelijker gemaakt! Maar gebruik je de hints, dan worden er punten afgetrokken van je level score. En dat willen hard-core gamers juist weer niet. Dus zo was het spel voor iedereen toegankelijk en uitdagend tegelijk!

Wezens die je in Zack & Wiki tegenkomt kun je transformeren door met een bel te rinkellen. Een slang verandert daardoor in een grijptang en een kikker in een bom. Met je afstandsbediening kun je de voorwerpen vervolgens weer gebruiken om dingen te pakken, wiggen te slaan of tegenstanders op te blazen! Erg leuk.

Niet alles is perfect aan Zack & Wiki hoor. Zeker niet. Zo is de interface soms best lastig, niet altijd kun je precies alles zien wat je zou moeten zien. Ook de stemmen (geen ingesproken tekst maar een herkenbaar geluidje) werken af en toe op de zenuwen. Maar, buiten dat (en misschien de hoge moeilijkheidsgraad) is er niet veel op Zack & Wiki aan te merken. Wel kom je natuurlijk de bekende onlogica tegen die point-and-click eigen is. Maar daar moet je tegen kunnen!

Al met al vermaak ik me steeds meer met Zack & Wiki. Later in het spel krijg je namelijk steeds meer mogelijkheden in levelkeuze en kun je bepaalde items verzamellen. Daar houd ik wel van!

Zo, het is weer half tien geweest, mijn Wii is weer vrij! Tijd voor nog een potje Zack & Wiki.


Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 21 januari 2008 21:25.

Zack & Wiki: first impressions was het vorige bericht op deze weblog.

Highscore games vs Story games is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties