Ben X: belgische film in game thema

| | Reacties (2)
benx.jpgFilmgames hebben we natuurlijk genoeg en ook gamefilms zijn alom aanwezig. Maar Ben X is geen gamefilm en van deze film zal er ook nooit een game gemaakt worden. Ben X is een bijzonder staalte belgische film vakmanschap over een autistische jongen die leeft in een wereld tussen werkelijkheid en het spel Archlord.

Te veel van iets is nooit goed. Te veel eten, te veel drinken, te veel gokken maar ook te veel gamen. Gelukkig kunnen de meeste mensen gemakkelijk mate houden. Een enkeling raakt echter verslaafd. Ben X gaat over een autistische jongeman die op school veel gepest wordt. Thuis kruipt hij dagelijks achter zijn computer om het online spel Archlord te spelen. Het echte leven zet hij af tegen de spelwereld en hij verkiest duidelijk zijn heroische avatar boven het echte leven. In het spel leeft ook een dame die hij nooit echt heeft gezien, maar wel verliefd op is. Kortom, genoeg ingrediënten om een interressante film neer te zetten!

Niet alleen het verhaal, ook beeldtechnisch zit de film goed in elkaar. De metafoor met de gamewereld wordt treffend en modern duidelijk gemaakt. Tel hierbij op dat Greg Timmermans zijn rol als Ben erg goed vertolkt en al snel kom je tot de conclusie dat dit wel een film is die je gezien moet hebben. Zeker als gamer maar misschien nog meer voor de omstaanders van jongelui die toch wel erg vaak achter de computer zitten. Ben X is hoe dan ook een echte aanrader! Zie de trailer hieronder.


2 reacties

Zeker uitstekende film. Ik zag hem in oktober voor Nieuwe Revu. Regisseur is ook aardige kerel die weet waar hij het over heeft. Wat je vergeten bent te vermelden is dat de film gebaseerd is op een boek, en het boek weer gebaseerd is op een toneelstuk (allebei van Nic Balthazar, de regisseur van de film).
Oh, en ik ben zwaar verliefd op dat meisje in die film. Echt een enorm mooie vrouw!

Correctie: Het toneelstuk is gebaseerd op het boek, niet andersom :-)

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 23 februari 2008 11:53.

Mario Kart Wii 11 april! was het vorige bericht op deze weblog.

Nintendo: ook betalen voor online gameplay is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties