Yoga oefeningen voor 90 of 60 euro?

| | Reacties (0)

balanceboard.jpgNintendo Europa heeft de prijs van Wii Fit met balance board vastgesteld op net geen 90 euro (89,99). Enkele dagen eerder zei Reggie Fils-Aime dat de balance board in Amerika onder de 100 dollar zal zijn. Waarschijnlijk, want dat gebeurt meestal met games, vervangen ze het euro tekentje met een dollar teken en komt de prijs uit op 90 dollar. Maar, met een dollar die slechts 66 eurocent kost tegenwoordig, komt dat neer op zo'n 60 euro! Wordt het niet eens tijd dat game uitgevers leren rekennen?

Al jarenlang betalen wij europeaanen te veel voor onze games. Ok, het BTW percentage in Amerika ligt 5 procent lager maar zelfs als we dat meerekennen kunnen we concluderen dat we nu echt teveel betalen. De 1 dollar tegen 1 euro omrekentabel die vrijwel alle game uitgevers hanteren is echt achterhaald. De dollar staat dramatisch laag en 3 dollar kost ons slechts 2 euro. Analisten verwachten niet dat de dollar snel zal aantrekken. In alle sectoren wordt het gunstiger om te importeren, behalve in de game industrie. Waarom blijven wij dat pikken?

Stel je voor, je koopt 1 Xbox 360 voor 400 euro en 8 games van 65 in een jaar. Je hebt dan 920 euro uitgegeven. Na aftrek van de BTW van 19 procent blijft er 773 euro over die je hebt uitgegeven. Dat geld gaat naar de winkel, distributeur, uitgever etc. Nemen we dezelfde aankopen maar dan in dollars en 14% BTW (of VAT, zoals de Amerikanen dat noemen) komen we uit op ongeveer 807 dollar dat naar de winkels, uitgever etc. gaat. Omgerekend is dit dus ongeveer 536 euro. Een verschil van 237 euro die wij Nederlanders teveel betalen aan games!

Nu zijn er argumenten te noemen die dit verschil zouden moeten rechtvaardigen. Zo moeten bedrijven ook belasting betalen en dat is in Amerika gunstiger. Maar dat argument stamt van jaren terug. En een jaar geleden kocht je een dollar nog voor 77 eurocent. De dollar is dus 14% gedaald in een jaar en ook daar hebben we niks van terug gezien. Kortom, jaarlijks betalen wij tientallen tot honderden euro's meer voor onze games dan Amerikanen.

En Wii Fit dan? Persoonlijk had ik een prijs van rond de 90 euro wel verwacht. Het is draadloos, bevat diverse sensors en moet stevig zijn voor corpulente mensen. Overigens komt de game + balance board hier uit op 25 april. Dat is bijna een maand eerder dan Amerika. Dat dan weer wel.


Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 29 februari 2008 11:54.

DualShock 3 komt in april naar Amerika was het vorige bericht op deze weblog.

Speel nu Zack & Wiki op je PC! is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties