Nog meerGrand Theft auto 4

| | Reacties (3)
gta4.jpgJa, gisteren kon ik melden dat Grand Theft Auto 4 klaar was en, terwijl je dit leest, worden er miljoenen exemplaren van gedrukt. Op indernet zijn de discussies al hevig losgebarsten (is de Xbox 360 of PlayStation 3 versie nou beter?) maart wij gaan het hier onver andere zaken hebben.

gta4billboard.jpg

In Amerika zijn deze vette billboards al te zien. Ook op de bussen werd flink reclame gemaakt voor de nieuwe Grand Theft auto game. Lekker controversieel: je ziet een stuk van een mannenlichaan dat een brandje aan het uitplassen is met een brandend huis op de achtergrond. En, met resultaat: de raclame is inmiddels verbannen en dat heeft tot meer aandacht geleid dan de poster zelf!

Een andere discussie is of de PlayStation 3 versie nu beter is of de Xbox 360. Sony zegt: PlayStation en Grand Theft auto gaan hand in hand (en met 15 miljoen verkochte GTA games op de PS2 in Amerika klopt dit wel) en op de PlayStation ziet het er beter uit (moeten we nog afwachten). Bovendien heeft Sony een leuke pack voor ons om de merknamen PlayStation en Grand Theft Auto 4 nog verder met elkaar te verbinden:

gta4pack.jpg

 

Zie je dat al staan straks in de winkel? Hij komt ook naar Nederland! Microsoft stuurt echter een bericht rond in de media waarop ze wijzen op de ruim 5 minuten verplichte installatietijd van de PlayStation 3 versie terwijl je de Xbox 360 versie meteen kunt spelen. Ook heeft Microsoft exclusieve downloadable content weten af te dwingen bij Take Two. Dus welke versie het wordt? Dat zullen we over enkele dagen wel zien. Gezien de installed base van Microsoft vele malen groter is dan die van de PlayStation 3 verwacht ik dat Microsoft de meeste exemplaren weg weet te zetten.


3 reacties

Jelle zei:

Mja, ik denk dat het beter zal lopen op de PS3 omdat je daar het spel al op je HDD hebt staan, inladen van af je HDD is velen malen sneller dan van af de DVD, dit zal dan moeten resulteren in minder pop-ups in het spel.
Toch zet ik hier ook vraagtekens bij, ik heb namelijk niets gemerkt, of ik nu Devil May Cry op de PS3 of xbox 360 speel.

Teun zei:

Ik zet er ook mijn vraagtekens bij. De PlayStation 3 verse van the Orange box schijnt super lange loading times te hebben, zelfs met installatie en na de patch. De Xbox 360 gamers hoor ik er niet over klagen. Denk dus dat programmeurs die cell nog niet echt onder de knie hebben.

Jelle zei:

Ja, maar eigenlijk verbaast me het niets, in het begin kwamen er ook nog niet zulke goede games uit op de PS2, pas na een tijdje wisten de programmeurs hoe ze de ps2 ten volle konden benutten, kijk maar naar God of war.

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 24 april 2008 21:13.

Grand Theft Auto 4 komt er bijna aan! was het vorige bericht op deze weblog.

Nintendo: Engelstalige games verkopen toch wel in Nederland is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed