PlayStation 3 in de problemen bij Kassa

| | Reacties (28)
playstationad.jpgNadat de Xbox 360 in de problemen was gekomen bij het Vara programma Kassa is nu de PlayStatuion 3 aan de beurt. Veel mensen met hardware problemen (speelt geen disc meer af) en service problemen (pas na 4 weken terug). Kan gebeuren allemaal en Kassa maakt er een sport van om grote bedrijven in de modder te zetten. Maar een aspect deed mij echtert achterover slaan...

Alle apparaten kunnen problemen hebben. Dat hebben we bij de Xbox 360 wel gezien. Ondanks dat ze zo slecht uit de Kassa-bus kwamen is mijn persoonlijke ervaring dat de service prima is bij Microsoft. Dus toen ik weer berichten las over de kassa uitzending van afgelopen weekend, met de Sony PlayStation 3 in de hoofdrol, nam ik het niet al te serieus. Er waren mensen met een kappotte PS3, jammer dan. Dat er een enkeling was waarbij ze 4 weken moesten wachten op een gerepareerd exemplaar, niet netjes van Sony. En mensen kregen ook geen nieuwe, maar een gerepareerde: logisch. 't viel me dus allemaal mee, totdat ik las dat Sony 60 Gig modellen inruilde voor 40 gig modellen...

Dat kan volgens mij niet de bedoeling zijn. Ik heb zelf ruim 3 jaar in een electronica winkel gewerkt en weet dat je met een gelijkwaardig product aan moet komen. Ten eerste was het 60 gig model 200 euro duurder. Ten tweede kan je op het 40 gig model geen PS2 games spelen. Dat naast het verschil van 20 Gig opslagcapaciteit en de 2 USB poorten minder. Kortom een minder product, en dat kan niet zomaar.

Maargoed. Sony heeft nog niet gereageerd en ik verwacht een reactie deze week. Hopelijk heeft kassa het verhaal weer net zo opgeklopt als bij de Xbox 360 en valt het allemaal mee.


28 reacties

Jelle zei:

Ik heb het programma niet op tv gezien, maar het lijkt me toch dat Sony niet express de PS3 om zal ruilen voor een minderwaardig product.
Zulke dingen komen altijd uit, ik denk eerder dat het hier gaat om een vergissing.
Om hoeveel gevallen ging het eigelijk dan ?

Mark zei:

Je kunt nog steeds gewoon een 60 gig-model terugkrijgen hoor. Die worden hier echter niet meer verkocht en daarom kan - als het apparaat niet te repareren valt - een vervangend model wel 4 weken op zich laten wachten. Vind het allemaal maar een hoop loos geschreeuw.

Merijn zei:

Ik heb in november een 60gb model gekocht, bij de mediamarkt in Enschede, en die was eind december stuk gegaan (las geen cd's meer af). Toen heb ik hem 4 januari teruggebracht en ik wacht er nog steeds op!! Ik ben al verscheidene keren bij de MediaMarkt geweest en telkens krijg ik te horen dat Sony er nog steeds geen heeft geleverd. Misschien krijg ik hem dan toch binnenkort na 4 maandjes.. -_-

Joost zei:

Ben inmiddels 4 maanden aan het wachten op een ''nieuwe'' ps3.
Eerste keer omruiling kreeg ik een totaal kapotte ps3 terug, wederom teruggestuurd en nu maar wachten...
Beetje jammer zullen we maar zeggen....

Joost zei:

Gaat bij mij trouwens ook om het 60gbmodel....iets langer dan 4 weken wachten dus Mark, aangezien Nederland niet prioriteit nr 1 heeft

bram polderman zei:

Beste mensen,

Op 29-04-2008 is mijn 60gb vastgelopen met het spel
GTA4.Heb mijn ps3 opgestuurt naar sony Weert.
Deze hebben geen 60gb en wij moeten maar wachten.

Het is al zover dat personeel weg loopt bij sony

Groeten Bram Polderman

Joost zei:

Inmiddels heb ik mijn 3de!! ps3 teruggekregen en ook deze is bij aankomst al defect!
Moet hem maar opsturen naar Weert en dan maar wachten op mijn 4de ps3...

Sony test eens een keer je rotzooi voordat je het terugstuurt!!

Bram zei:

Heb mijn ps3 een maand en half binnen gedaan voor reparatie, omdat hij geen cd's meer las.
ik ben nog altijd aan het wachten...

Een maat van mij moest op zijn 60gb 5 maand wachten...schandaalig gewoon.

FERRI zei:

We hebben de play-staion 3 2 weken in huis super!! maar toen een kortsluiting en de machine was dood!!

nu maar wachten...

Jack zei:

Komt dit probleem ook voor bij de 80 gig PS 3, dat je niet normaal lang moet wachten voor een nieuwe PS 3?

Frank zei:

Ik heb mijn (lees vervangende) ps3 net 2 dagen terug, en is nu alweer stuk hij leest geen discs meer maar werpt deze ook niet uit.

ook ik ben vandaag aan de beurt. plotseling ging de ps3 uit en ook mijn spel blijft in de ps3.

nu heb ik twee problemen

1 het spel zit er nog in
2 ik kan mijn bonnetje nergens meer vinden.

ik kan maandag pas bellen maar hoop dat iemand hier me alvast kan helpen. wbt de reparatie van de ps3 dan. het afkicken neem ik voor eigenrekening.

goody zei:

heb een net 6 wkn oude ps3 weggebracht naar mediamarkt geen beeld meer. zu 2wkn duren nu al 4.
dus mediamarkt sevice is echtklote en bacher slecht

martin zei:

heb mijn play3 15jan.verstuurt
naar sony weert.die heb ik nog niet terug gekregen,al 6xgebelt wanneer ik zou krijgen.
daan komen ze met een klote smoes dat het zou komen brengen met DHL of TNT.Ik vraag me al af wat voor mensen daar werken zijn het stel, idoten is het zo moeilijk om een pakket testuren,werken ze wel daar in de repartie ruimte,of moet het helemaal uit japan komen
echt een heeeelllllll slechte servics daar niet te geloven SONY,zo bedrijf zo corupt als wat geld verdien van de consument

Maarten Moeliker zei:

ik heb mijn playstation 3 in een tv gedaan waar ook HDMI in kon maar nu wil ik hem weer in me eigen tv stoppen waar ik geen HDMI heb en ik kan nu niks meer zien hij wilt het AV beeld niet meer pakken alleen nog op een tv met HDMI wat moet ik doen?

Met Vriendelijke Groet

Maarten Moeliker

Bas zei:

Ja Ik had dus een ( miss domme ) domme vraag :o
Ik vroeg me dus af wat je allemaal terug moest sturen als je je ps3 terug stuurt/
er staat in die email dat ik de HadrDiskDrive terug moet sturen en de ps3 console.
Betekend dat dat ik ook alle snoeren enzo moet terug sturen?
Of alleen mn controller.
Pls help! :o

Math Lousberg zei:

Hallo Bas,

Je moet alleen de kale console terugsturen zonder controller of snoeren. Het beste kun je naar Sony RMA bellen, die zitten op Schiphol. Effe googlen naar Sony RMA en beslist vind je dan ook wel het telefoonnummer. Domweg heb ikzelf dat nummer niet bewaard, maar werd prima geholpen....nou ja, heb de vervangende 60 Gb versie net 2 maanden terug en is vandaag ook weer kapot gegaan. Had de eerste in maart 2007 gekocht bij Mediamarkt en ging kapot met Kerstmis 2008! Dus weg garantie en op naar Mediamarkt dus. Daar werd voor mij naar RMA gebeld en moest toen serienr. ed doorgeven. Kreeg 'n e-mail compleet met verzendlabel (dus gratis opsturen!) en kon de PS3 opsturen. Ok, duurde inderdaad ca. 4 weken maar kreeg 'n gloednieuw apparaat terug. Geen kosten ondanks garantie verlopen. Ok, je moet wel de aankoopbon nog hebben en als kopie meesturen. Maar dat kwam dus dik voor mekaar.
Helaas moet ik nu dus na 2 mnd weer 'n poging wagen, maar goed.
Hij leest geen disk meer en iemand zei, dat dit 'n systeemfout is en niet de blu ray speler of diens lens! Nou ja, boeien. Begint saai te worden met die dingen.

Math

mawury zei:

ik kocht mijn ps3 40gb op 16 jan en hij is na 7 maanden al weer stuk. als ik hem aan zet dan zie ik alleen het achtergrond. ik zie de gebruikers namen niet meer. verder dan dat kom ik niet. en als ik hem uit wil doen dan wil mijn ps3 niet uit..

als ik zo de forum lees dan krijg ik ook een kapotte ps3 terug.
is dat waar??

grtn mawury gta4 master

mawury zei:

ik kocht mijn ps3 40gb op 16 jan en hij is na 7 maanden al weer stuk. als ik hem aan zet dan zie ik alleen het achtergrond. ik zie de gebruikers namen niet meer. verder dan dat kom ik niet. en als ik hem uit wil doen dan wil mijn ps3 niet uit..

als ik zo de forum lees dan krijg ik ook een kapotte ps3 terug.
is dat waar??

grtn mawury gta4 master

M zei:

@ mawury,

Er is best wel een aantal mensen met dat probleem, maar daarom je PS3 niet laten repareren is natuurlijk ook geen optie. Dus waarschijnlijk gewoon contact opnemen, hem mogelijk opsturen ter reparatie, en hopen dat het allemaal wel meevalt. De meeste mensen bij wie het wél goed gaat, gaan dit natuurlijk niet speciaal op een website posten.

Raimon zei:

Ook ik ben aan de beurt gekomen.
Heb de release versie van de PS3 gekocht 2,5 jaar terug en die heeft het vrij lang uitgehouden (2jaar) nu stopte het systeem er gewoon mee en starte hij totaal niet meer op.
Heb hem ter reparatie opgestuurd via Sony RMA en je wordt daar wel goed geholpen heb wel 4 weken moeten wachten op een gerepareerde maar dat ligt aan het reparatiecentrum. Nu inmiddels 1 maand verder speelt hij totaal geen enkele cd meer af dus zal hem weer op moeten sturen en dan maar hopen dat hij deze keer fatsoenlijk terug komt, die 4 weken overleef ik wel maar dan moet hij het wel langer dan een maand doen.

Pauw zei:

Ook ik ben aan de beurt zit nu al 7 weken te wachten. Afgelopen vrijdag kreeg ik een bevestigings mail dat hij onderweg is aleen staat er een andere RMA nummer en een ander adres dan mijn eigen Rma. Ik heb meteen gebeld zou in orde komen zit nog steeds te wachten. Bellen helpt niet word klinkklaar voorgelogen door sony RMA Support Center
Nederland: 0031 (0) 495-574817

Martijn zei:

MIjn PS3 is een 60GB en is nu zo'n 2 jaar oud. Heeft het altijd prima gedaan. Tot vanavond. Nu speelt hij wel nog dvd's af, maar bij het opladen van games laat ie het afweten, dan krijg ik het scherm dat je krijgt als je er geen disk in hebt zitten, alleen krijg je hem met geen mogelijkheid opgeladen. Heeft iemand dit toevallig ook gehad en zo ja betekent dit opsturen of doe ik iets fout?
Graag je reactie.

Erwin Paredis zei:

Hallo,

Ik heb ook zo'n kapotte PS3 hier staan.
Is ongeveer 2 jaar oud, maar ben nu verhuisd naar Bali.
Weet iemand hoe ik dat ding hier krijg gerepareerd?

Playboy zei:

Mijn ps3 is vandaag vastgelpoen... Weet iemand mishien hoe dat ik kan oplossen??? stuur a.u.b een bericht op mijn hotmail (polat-haluk@hotmail.com)

Petje131 zei:

Mijn ps3 is nu ook 2 jaar oud en ook mijn ps3 ziet de gamedisks niet meer.
De eerste 5 tot 15 minuten wel dan verdwijnt de schijf uit vhet opstart scherm. Elke volgende dvd, blueray of gamedisk wordt dan niet meer gezien. Demo's van de HD werken wel gewoon.
Alleen als de ps3 een helve dag uit is geweest, dan leest hij de disks weer, daarna weer dikke ellende.
Wat moet je hier nou aan doen?
Mijn Zwager had hetzelfde en heeft na 2x omruilen maar geen playstation meer gekocht.
Zou Sony dit wel serieus nemen? valt mij op dat zeer veel ps3 tussen 2008 en 2009 dit probleem hebben.

ZWGamemaster zei:

tip voor de mensen met een ps3 die het niet meer doet en uit de garantie zijn.
haal je ps3 open totdat je bij de koelvin komt, je zult versteld staan hoeveel stof dat ding zuigt, goed schoonmaken en weer in elkaar zetten en hij doet het weer als een tierelier.
mocht dit niet helpen dan zijn er een aantal goede reparatiebedrijven in nederland gespecialiseerd in de ps3 deze reinigen hem, voorziem hem van goede koelpasta en zorgen dat alle electrische verbindingen weer goed dmv een speciale over, dus geen heatgun. kost maar 35 euri.

beekie zei:

mocht het aan de lens liggen dan kunnen wij die ook repareren indien de garantie dit net meer dekt , kosten afhankelijk van model

beekieteam@hotmail.com

Laat een reactie achter