Ook Metal Gear Solid 4 verplicht installeren!

| | Reacties (3)
metalgearsolid4box.jpgOok Metal Gear Solid 4 zal, net als Lost Planet, Haze, Devil May Cry 4 en Grand Theft Auto 4. En wederom ben je bijna 5 gig kwijt. Het lijkt erop dat binnenkort ook de PlayStation 3 problemen krijgt met de hard disc capaciteit. Net als bij Nintendo. Laat ik het nog een keer zeggen: installeren is het domein van de PC!

Microsoft pakte de PlayStation 3 al flink uit bij de release van Grand Theft Auto 4 en zijn verplichte installatie. Welke dingen kon je allemaal wel niet doen tijdens deze, verplichte installatie op de PlayStation 3 (als je een Xbox 360 had natuurlijk, het kwam tenslotte van Microsoft)?

 • Steal your first dozen or so cars and test out the improved vehicle handling?
 • Check out the cool features on your mobile phone?
 • Rack up a 5 Star Wanted Rating?
 • Have a blast of your first MP game on Xbox LIVE?
 • Ditch the tracksuit chic and buy some new clothes?
 • Unlock your first GTA IV Achievement and boost your Gamerscore?
 •  

  Maar waaar de mogelijkheden het toelaten worden de gameontwikkellaars luier. Laat gamers maar fijn 10 minuten naar een balkje kijken terwijl je een tiende deel van hun hard disc in beslag neemt is waarschijnlijk makkelijker dan je best doen en de game gewoon fatsoenlijk te laten draaien op je console. Ik vraag me echt af wat de reacties waren geweest als Microsoft bij hun eerste Xbox deze optie voor sommige games verplicht zou stellen... Dan was het hek waarschijnlijk van de dam geweest. Nu Sony het doet kan blijkbaar niemand het schelen!

  Wat is er toch gebeurt in gameland? Wat is er gebeurd met het plug and play concept waarmee de consoles altijd een troef in handen haden ten opzichte van hun PC updatende en installerende broertjes? Het lijkt er steeds meer op dat consoles PC trekjes krijgen. En tja, ze lopen ook steeds vaker vast... Dat gebeurde bij mijn SNES nou nooit! Ik denk dat ik die maar weer eens aanzet. Uni rally zit er nog in geloof ik!


  3 reacties

  Mark zei:

  Consoles beginnen inderdaad steeds meer op pc's te lijken, voornamelijk in negatief opzicht. Waar ik mij echter vooral over verbaas: desondanks groeit het aandeel consoles de laatste jaren hard ten koste van de pc-gamers.

  Goed idee, trouwens, SNES spelen! :þ

  M zei:

  Nee niet op de (S)NES op de Sega!
  http://www.gamecore.nl/report.php?id=257

  Sjors zei:

  Hmmz mijn Super Nintendo is wel eens vast gelopen! Zo probeerde ik Super Mario Kart op te starten en was de racetrack ineens onzichtbaar! Ik heb toen mijn Nintendo op moeten laten sturen om hem te laten maken! Ik was overigens 10 of 11 jaar!!

  Ja die goede oude tijd!! Toen je af en toe nog eens in je snes moest blazen om het stof te verwijderen!!

  Laat een reactie achter


  Over dit bericht

  Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 24 mei 2008 10:54.

  Metal Gear Solid 4: cutscene van anderhalf uur! was het vorige bericht op deze weblog.

  Wii ware en Nintendo kanaal is het volgende bericht op deze weblog.

  De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

  Rss feed