Wii ware en Nintendo kanaal

| | Reacties (0)

nintendowii.jpgNintendo lanceerde afgelopen week Wiiware en vandaag het Nintendo kanaal. Pas vandaag had ik de tijd om ze beide eens te bekijken. Lees na de klik wat mijn bevindingen zijn maar ik kan jhe alvast verklappen dat je geen demo's kunt downloaden voor je Nintendo DS!

Update: Ok, je kan toch wel Nintendo DS demo's downloaden.

Om te beginnen Wii ware. Wiiware games zijn games speciaal gemaakt om via internet te downloaden en op je Wii te spelen. Het aanbod is best aardig: Lost Winds is best leuk en Toki Tori, van Nederlandse komaf, heeft het gered tot launche titel. Verder nog een duur Final Fantasy spel voor de fans, een quiz game en meer. Ziet er alleraardigst uit! Veel games zijn vertaald in het Nederlands en de grote vraag komt dan in me op: waarom Wii fit niet? Lost Winds en Toki Tori hadden het echt niet nodig!

Wat ook opvalt is dat de games een stuk groter zijn dan de Virtual console games. Gezien de beperkte opslagcapaciteit van je Wii zul je games die je niet meer speelt moeten wissen. Erg onhandig en onnodig had Nintendo hier van te voren aan gedacht. Op deze manier is het allemaal net niet echt fijn om mee te werken.

Dan het Nintendo Kanaal. Ook deze moeten we weer downloaden (en dus weer Virtual Console games wissen) en dan hebben we een collectie filmpjes die Nintendo beter gewoon op Youtube had kunnen zetten. De kwaliteit is erg laag (Nintendo heeft nog nooit van HD gehoord, maar schijnbaar zijn zelfs de 480 beeldlijnen van mijn ouderwetse beelbuil te veel gevraagd). Er zijn ook nog wat product facts van games te vinden maar downloads van Nintendo DS games zijn er helaas niet. Dus ja, wat moeten we hier nu mee?

Update: Ok, je kan wel demo's downloaden voor je Nintendo DS. Het werkt opvallend genoeg erg goed en is eigenlijk de enige reden waarom je dit kanaal moet downloaden. Wel weer typisch Nintendo: alleen demo's van 2 brain training games zijn te downloaden. Waar blijft de Ninja Gainden demo die Amerika wel kreeg?


Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 30 mei 2008 17:30.

Ook Metal Gear Solid 4 verplicht installeren! was het vorige bericht op deze weblog.

Hideo Kojima deelt handtekeningen uit in Amsterdam is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties