3-0 tegen Italie; goed voor het moraal, slecht voor de poule

| | Reacties (2)
oranjefans.jpgNee, het feit dat ik de afgelopen dagen niks meer heb gepost betekend niet dat ik als een gek alle voetbalwedstrijden aan het bekijken ben. Integendeel. Ik ben geen voetbalkenner of liefhebber maar net als iedereen moet ik ook meedoen aan EK-poultjes. En met enig succes tot nu.

Voetbal is niet mijn ding, nooit geweest en dat zal het ook niet worden. Toch vind ik die pouletjs wel leuk. Ik kijk altijd met verbazing naar de uitslagen die men hierop invult. 3-3, 3-1, 4-0. Terwijl de uitslagen die ik zie vaak niet verder komen dan 1-0 of 0-0. Dus dit jaar bedacht ik me dat ik het eens wetenschappelijk ging aanpakken: verzamel statistische gegevens van honderden echte kenners. Mensen die bijvoorbeeld hun geld ermee verdienen. En dus kwam ik uit op de websites van de bookmakers. Als je daar (voor gisteren uiteraard) heen ging en je geld inzetten op Nederland als EK kandidaat kreeg je 14 keer je inzet terug. Voor duitsland slechts enkele malen. Kortom, de mensen met verstand, statistische kennis en een belang bij goede cijers zegt dat Duitsland betere kansen heeft om te winnen.

Dus mijn poule heb ik ingevuld aan de hand van die statistieken. Resultaat: 1ste plaats in de meeste ranglijsten. Totdat Nederland gisteren met 3-0 won. Dat hadden de bookmakers niet voorspeld! Dat kost me waardevolle punten! Die 3-0 voor Nederland is wel goed voor het wij-gevoel, maar niet voor mijn poule!

Annyway, doen jullie gamers ook aan EK pouletjes en zo ja, wie laten jullie winnen?


2 reacties

Nick zei:

En dit heeft met games te maken.. omdat?
Overigens ga ik voor de poedelprijs, dat snap je he ;-)

M zei:

Nooit een voetballiefhebber geweest, dus ook nooit met allerlei pouletjes meegedaan. Misschien toch maar eens doen, als statement: iedereen die onder mij eindigt mag zich heel diep gaan schamen :P.

@ Nick; Tja, je komt er gewoon nergens omheen :P. Afgelopen maandag nog op de schaakclub, of all places :O. Televisie bij de bar, een aantal enthousiaste liefhebbers, en je merkt vanzelf wel wat de stand is :).

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 10 juni 2008 19:03.

Hoe goed is Metal Gear Solid 4 echt? was het vorige bericht op deze weblog.

Aantal Japanse RPG's voor Xbox 360 is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed