Aantal Japanse RPG's voor Xbox 360

| | Reacties (3)
rpgxbox360.jpgIn Japan verkoopt de Xbox 360 zoals ijsjes verkocht worden op de zuidpool: niet dus. Hoewel Microsoft inmiddels verwoede pogingen heeft gedaan door exclusieve titels uit Japan op te kopen, lukt dat dus nog niet erg aardig. Tijd voor een nieuw setje typisch Japanse RPG's voor de Xbox 360.

Japanse Role Playing games heeft de Xbox 360 wel. Maar het zijn er nog niet genoeg, want Japan is nog niet massaal aan de Xbox 360 geslagen. Microsoft heeft de volgende typisch Japanse RPG's aangekondigd:

Infinite Undiscovery: Een typische RPG uit de fabriek van Square-Enix, de makers van Final Fantasy.

The Last Remnant: Ook van Square-Enix en tijdelijk exclusief voor de Xbox 360. PlayStation 3 bezitters moeten langer wachten. Een nieuw gevechtsysteem, QTE (bekend van Shenmue he jongens) en goed egraphics.

Tales of Vesperia: Een mooie cell-shaded RPG waarbij de personages zijn getekend door de bekende Japanse Manga tekenaar Kousuke Fujishima (die was ook verantwoordelijk voor Tales of Symphonia). Exclusief op de Xbox 360.

Star Ocean: The Last Hope: Ok, weer een game van Square-Enix (heeft vast goede zaken gedaan met Microsoft) maar wel de meest interressante. Het speelt zich af in de nabije toekomst en is het vierde deel uit een serie. Hopelijk voor Microsoft heeft de serie genoeg fans om de aanschaf van de Xbox 360 te rechtvaardigen.

Zoals je ziet probeert Microsoft het nog steeds in Japan. Ze moeten ook wel, want Sony doet het daar wel goed en passeert binnenkort Microsoft weer met wereldwijde verkopen. En Microsoft wil niet weer de rode lantaren dragen. Zal het ze lukken?


3 reacties

Jelle zei:

Ja, ik ben echt heel blij met deze nieuwe titels. Het is alleen nog maar de vraag of deze titels ook exclusief blijven voor de Xbox 360.

Teun zei:

Jelle, Tales of Vesperia blijft volgens de Microsoft zeker exclusief, de rest minimaal voor een bepaalde tijd. Voor Star Ocean: The Last Hope is niks bekend maar ligt er waarschijnlijk aan hoe succesvol dit spel wordt (in Japan dan). Als het niet genoeg oplevert voor Microsoft kan de exclusiviteit (na enkele maanden) worden opgeheven.

KM zei:

Oh wow. Zoveel prachtige RPGs. Ik kreeg gewoon een spontane orgasmse. Kan niet wachten!

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 11 juni 2008 20:51.

3-0 tegen Italie; goed voor het moraal, slecht voor de poule was het vorige bericht op deze weblog.

Sony en Microsoft bezig met motion controllers is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed