Boom Blox verkoopt wel/niet naar verwachting

| | Reacties (8)
boomblox.jpgZoals al eerder gebeurde met Zack & Wiki en No more heroes verkoopt Boom Blox niet geweldig. Slechts 60.000 stuks voor een goed beoordeelde game! Gaat het dan echt zo slecht met games uitgeven op de Wii (behalve voor Nintendo dan). EA vindt van niet.

60.000 exemplaren, das niet veel voor een game tegenwoordig. Volgens EA is dat precies binnen de verwachting, maar dat geloof ik niet helemaal. Ze zullen wel denken: "Hoe krijgt Nintendo het elke keer weer voor elkaar om topper na topper uit te brengen en wij, ook met goede games komende, niet?". Nintendo maakt ze het dan ook niet gemakkelijk: andere uitgevers mogen geen Mii's gebruiken, moeten hoge kosten betalen aan Nintendo en zaken als het Balance Board introduceren voor de Wii kan natuurlijk alleen door Nintendo gedaan worden.

Toch ziet EA het nog wel zitten met Boom Blox en de Wii. Volgens hun kunnen de verkopen nog wel oplopen tot honderdduizend of de miljoen. Als de game maar blijft verkopen... En dat is, op zijn Johan Cruijffs gesproken, logisch.


8 reacties

Mark zei:

Als Nintendo's games zo goed blijven lopen, heeft het bedrijf er ook helemaal geen belang bij dat andere uitgevers een graantje van de Wii meepikken. Wel jammer, zestigduizend exemplaren is inderdaad bijzonder karig.

M zei:

Maar ja, het is natuurlijk ook even wennen voor EA, een game uitbrengen die niet eindigt op een getal van 2 of hoger.

Mark zei:

Wat machtig flauw. :p

M zei:

Edoch true. =)

Mezelf13 zei:

M heeft zwaar gelijk. Kijk is op Insidegamer. Bijna alle games van EA hebben een 4 of lager. Er zijn ook wel eens toppertjes zoals de nieuwe spore en zo maar de rest is vrij slecht.

Mezelf13 zei:

M heeft zwaar gelijk. Kijk is op Insidegamer. Bijna alle games van EA hebben een 4 of lager. Er zijn ook wel eens toppertjes zoals de nieuwe spore en zo maar de rest is vrij slecht.

Nick zei:

Bron? En hoe weet je wat EA denkt? Beetje jammer dit bericht.
On-topic: Wellicht is Boom Blox niet genoeg gemarket? Heb er in ieder geval nooit een reclame of iets dergelijks van gezien en zonder reclames mis je het grootste deel van de Wii-bezitters (de casual gamers) al meteen.

Teun zei:

Nick(y), dat ik er geen bron bij geef wil niet zeggen dat het uit de duim gezogen is. Ik geef normaal gesproken geen bronnen vrij, net als een echte journalist :) Maar vooruit dan, omdat jij het bent:

http://multiplayerblog.mtv.com/2008/06/17/ea-on-boom-blox-sales/

Laat een reactie achter