Sony en Microsoft bezig met motion controllers

| | Reacties (7)
sonii.jpgEr hing al langere tijd een gerucht in de lucht over een Xbox versie van de Wii remote. Het zou gaan om Project Newton en wordt, volgens de geruchten, volgende maand op de E3 getoond. Tegelijkertijd meld Gamesindustry dat ook Sony bezig is met een nieuwe controller. Ondanks dat de PlayStation 3 controller al een tilt sensor heeft meld het gerucht over een controller die in 2 delen te "breken" is met beide een "accelerometer". Juist, net zoals de Wii remote en Nunchuck.

Of de geruchten waar zijn en hoe het er allemaal gaat uitzien weet niemand natuurlijk, maar onrealistisch is het natuurlijk allerminst. Nintendo blijft hoge ogen gooien met de Wii en Microsoft en Sony lijken daar voorlopig geen antwoord op te hebben. Bovendien heeft het verleden uitgewezen dat beide bedrijven het niet heel erg vinden om toepassingen af te kijken. Tot slot is de aanwijssensor geen techniek van Nintendo. Nintendo heeft deze techniek destijds ingekocht. Het dus dus simpelweg allemaal mogelijk.

Over een maand begint in Amerika de E3 beurs en, mochten de geruchten waar zijn, dan is dat de uitgelezen plek om de nieuwe controllers te presenteren. We zullen je op de hoogte houden.


7 reacties

Teun zei:

En nee, de foto bovenaan is natuurlijk niet echt!

Mezelf13 zei:

Komt niks van terecht. Ik zie het al voor me een PS3 met Party games!!!

Teun zei:

Lijkt me gezien sony's historie en het succes van de wii niet ondenkbaar. Of ben je Eye toy, sing star en buzz alweer vergeten? En wat denk je hiervan:

http://www.consoleshop.nl/product/50260/realplay-bowling-ps2.html

Mark zei:

Als Sony het succes met bowlinggames moet halen... =[

Jelle zei:

Krijgen we later allemaal ports van de Wii op de ps3 :P

Teun zei:

En Microsoft wil ook Mii popetjes op de Xbox 360:

http://games.blog.nl/xbox360/2008/06/16/mii-s-heten-avatars-op-de-xbox-360

Ik heb het idee dat Nintendo een goede zet heeft gedaan met de Wii. Erg onverwachts in het begin (net als met het Nederlands elftal) maar nu ziet iedereen Nintendo als favorite kandidaat voor de eindoverwinning.

Mark zei:

Volgens mijn column die ik over enkele dagen zal posten denkt Mark daar anders over. ;)

Laat een reactie achter