Firmware 2.40 voor de PlayStation 3: whats the buzz?

| | Reacties (5)
firmware240.jpgMorgen komt de nieuwe firmware uit voor de PlayStation 3. Lang verwacht volgens sommigen maar voor mij, PS3 loos, een verrassing. Het gevoel dat bij mij heerste was toen ik de lijst met updates zag: Was dat er nog niet dan?

Wie een tijdje zoals ik op Xbox live heeft rondgezwerft weet hoe heerlijk alles in elkaar steekt. Praten met vrienden, berichten sturen, vrienden toevoegen, vrienden uitnodigen etc. gaat allemaal met de grootste eenvoud. Wie de Wii overigens gewend is (me too) klinkt dit allemaal te onwerkelijk. Hebben jullie dan geen friends codes? Neen, Xbox bezitters, en PlayStation 3 eigenaren ook, kunnen relaxed tegen elkaar online gamen. Vanaf morgen kunnen PlayStation 3 bezitters het volgende:

  • In game XMB wat zoveel inhoud als de mogelijkheid om vrienden uit te nodigen, berichten te sturen en meer van dat soort ongein. Dit voorkomt het afsluiten van een game als je een vriend wilt uitnodigen voor een potje online knallen.
  • Je friendslist is uitgebreid tot 100, precies als dat bij Xbox Live.
  • In game muziek luisteren vanaf je hard disk.
  • Trophies: dit is het PS3 equivalent van de Xbox Live achievements. Helaas zijn e rmaar weinig games die momenteel trophies aanbieden. Vanaf nu verwachten we meer games die dit ondersteunen. Hier komen ze eigenlijk net een stap te laat daat Microsoft dit vanaf zero heeft ingebakken. Gelukkig worden er met terugwerkende kracht nog enkele belangrijke games geupdate met trophies.
  • De tijd staat nu ook in de XMB, handig voor als je geen horloge hebt.
  • Je kunt direct vanaf de XMB via Google zoeken. Een andere standaard zoekmachine kiezen, zoals met de Wii kan, is er helaas niet bij.

En dat was het zo'n beetje. Niks echt nieuws onder de zon natuurlijk, maar wel fijn voor de huidige PS3 eigenaren. Zij hebben nu eindelijk de mogelijkheden die Xbox 360 bezitters al tijden hadden, maar dan nog steeds gratis! Is dit een mooi cadeau van Sony of was dit pure noodzaak om nog mee te kunnen doen in de console race?


5 reacties

Mark zei:

'Noodzaak' vind ik een groot woord, maar over het gebrek aan een ingame XMB werd vanaf dag één al geklaagd. Ik, PS3-rijk, ben blij dat het er eindelijk is.

Teun zei:

Ik ben benieuwd hoe Microsoft hierop gaat reageren. Want als straks PS3 home erbij komt lijkt het wel of Xbox Live begint achter te lopen... Of draaf ik nu een beetje door?

Teun zei:

En nu dit weer:
http://gathering.tweakers.net/forum/list_message/30352705#30352705

Sony heeft na al die problemen firmware 2.4 eraf gehaald. Iedereen die het nog niet heeft gedownload moet nog tot nadere orde wachten. Daar gaat je in-game XMB!

Mark zei:

Ach, het was toch al buggy'er dan ik gehoopt had. =[

Teun zei:

gelukkig is firmware 2.41 uit, zelfde als 2.4 alleen dan "zonder" bugs

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 1 juli 2008 15:54.

SNES alom was het vorige bericht op deze weblog.

Spelen met de Wii bal is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed