Geld verdienen met Little Big Planet

| | Reacties (2)
lbp.jpgDat mark het voor elkaar krijgt over de PlayStation op de E3 te schrijven zonder het over Little Big Planet te hebben verbaast me natuurlijk. Zeker omdat er weldegelijk iets te melden valt. Er gaan namelijk geruchten dat je levels die je in Little Big Planet maakt kunt kopen én verkopen.

Het is nog geen september, maar die maand komt er wel aan. En als het dan zover is, dan duurt het zeker nog wel even voordat dit is ingevoerd maar het klinkt toch wel bijzonder. Er zijn binnen Sony ideeën om gebruikers de mogelijkheid te geven levels online te verkopen. Gamers of kleine bedrijven kunnen dan door het maken van levels geld verdienen. Een woordvoerder van Sony zei:

"What we're trying to do with LittleBigPlanet is almost iTunes meets eBay in the sense that once an individual or a developer has qualified by producing certain levels or certain add-ons, they will then be able in the future to exchange these and make money out of them."

iTunes met eBay dus... Laten we hopen dat dit niet ten kosten gaat van de gamers die gewoon een spelletje willen spelen. Vooralsnog sta ik positief tegenover het idee. Voor creative ideeën wil ik best enkele euro's betalen. En misschien verdien ik zelf wel wat als ik een mooi level weet te verzinnen.

We zullen zien wat ervan komt. Hoe dan ook, Little Big Planet wordt momenteel goed gehyped. Hopelijk maakt het de pretenties waar!


2 reacties

Nick zei:

Goed plan van Sony. Door er een beloning aan te koppelen, gaan mensen meer hun best doen op een level, wat de algehele kwaliteit van het aanbod ten goede komt! (Y)

M zei:

Bij zoiets blijf ik toch kritisch. Het zal ongetwijfeld een impuls zijn voor de getalenteerde designers onder ons, maar vooralsnog voorzie ik een hele horde kansloze types die met dollartekens in hun ogen hun eveneens kansloze creaties online gooien. Er kan maar beter een goed filter opgezet worden.

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 31 juli 2008 17:50.

Ed Boon wil Mortal Kombat VS Tekken VS Street Fighter VS Virtua Fighter was het vorige bericht op deze weblog.

Wii Motion Plus: goedkoop en voorlopig laatste hardware is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties