Microsoft op de E3

| | Reacties (0)
xboxe3index.jpgTerwijl ik op vakantie was barste er aan de andere kant van de oceaan het jaarlijkse E3 feest los. Nu ik terug ben is het tijd om de grote bedrijven eens goed te bekijken. We beginnen met Microsoft.

 

 
xboxe31.jpg
Wat als eerste opvalt aan het hele Microsoft verhaal op de Xbox 360 was het hoge community gehalte. Het vertrouwde Xbox dashboard heeft plaats gemaakt voor een nieuwe, frisse interface en de plaatjes van je gamercard zijn vervangen door Mii’s. Of ja, Avatars heten ze bij Microsoft, maar het idee blijft. Verder is er een soort plein waar je gezellig met z’n allen kunt chatten en elkaar kunt uitnodigen voor spelletjes. Precies wat home voor PlayStation moet worden dus, maar dan al in dit najaar.

 

 
xboxe32.jpg
Om hierop door te gaan heeft Microsoft nog enkele ideeën geleend van Sony zoals Singstar. Microsoft komt met Lips dat een concurrent van Singstar moet worden maar dan met een (tegenwoordig verplichte) draadloze microfoon. Bovendien kun je meezingen met je eigen MP3 songs dus telkens een nieuwe versie kopen hoeft volgens Microsoft niet. Naast Lips komt Microsoft ook met “You're in the Movies”, een variant op Eye Toy waarbij je je eigen filmpjes kunt maken.

Maar Microsoft heeft meer voor je mama en kleine zusje. Het bedrijf is namelijk een samenwerking aangegaan met Endemol met als resultaat Xbox Live Primetime. Het eerste spelletje uit deze reeks wordt 1 tegen 100 waarbij je via het internet inderdaad met 101 personen tegen elkaar speelt. Of er ook prijzen te winnen zijn valt nog niet te zeggen, maar een wallpaper of gratis skin kan er wel vanaf denken wij.

 

xboxe34.jpg
En dan waren er natuurlijk ook de echte games. Denk aan Gears of War 2 (ziet er gruwelijk uit), Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts (ziet er vrolijk uit), Fable 2 (ziet er fris uit), Halo Wars (ziet er stoer uit), Resident Evil 5 (ziet er vertrouwd uit) en tot slot Final Fantasy XIII. Deze laatste twee games komen overigens ook uit op de PlayStation 3.


Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 17 juli 2008 14:28.

Spelen met de Wii bal was het vorige bericht op deze weblog.

Motion Plus de moeite waard? is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties