Motion Plus de moeite waard?

| | Reacties (6)
motionplus.jpgNintendo kondigde gisteren de Motion Plus aan, een uitbreiding op de Wii-afstandsbediening die bewegingen "nog beter" zou moeten registreren. Wat is "nog beter" en hoe zou Nintendo het voor elkaar hebben gekregen...

Nintendo kondigt, samen met Wii Sports Resort een nieuw  stukje hardware aan. Volgens berichten heeft deze een gyroscoop aan boord. Een gyroscoop is in staat bewegingen nauwkeurig te registreren, veel accurater dan de versnellingenmeters die nu in de Wii remote zitten. Ze worden bijvoorbeeld in vliegtuigen en raket gelijdingssystemen gebruikt. Deze kunnen zeer precies, door de beweginsinformatie via de computer te vertalen, weten waar ze zijn en waar ze heen gaan. Volgens Nintendo gaat het om een 1 op 1 vertaling van de beweging.

Ook interressant is dat een gyroscoop als kompas kan worden gebruikt. Tot nu toe wist de Wii-afstandsbediening hoe hij gekanteld was met behulp van de zwaarte kracht. Een draaiing over een horizontaal vlak behoort niet tot de mogelijkheden omdat de zwaartekracht hierop geen kracht uitoefend. Met een ingebouwde kompas kan dat wel. Tenminste, zolang je niet op de noordpool gaat spelen!

Interressant om de ervaringen van engadget te lezen. Ze zijn er niet bepaald tevreden over en vragen zich terecht af waarom dit in eerste instantie er niet in had gezeten. Alsof we nu een Wii controller 1.5 krijgen. IGN gokt al op een volledig nieuwe controller met Motion Plus ingebouwd. Voorlopig is echter alleen deze add-on aangekondigt en zullen we het dus hiermee moeten doen. Wie Wii Sports Resort straks met 4 man wil spelen moet naast het spel (met bijgeleverde Motion Plus) 3 maal de motion Plus kopen tegen een verwachte prijs van 20 euro. Lekker dan!


6 reacties

Mark zei:

Joepie, hardwarecompatibiliteitsproblemen komen eraan! Je gaat je toch afvragen wat er van de charme van de consoles nog over is.

Teun zei:

Inderdaad, ik vraag me af of Nintendo hieraan een goede zet doet. Keep It Stupid Simple. Maar hoeveel controllers moet ik straks wisselen en klikken als ik achtereenvolgens Mario Kart met stuur, Links Crossbow Training en Wii Sports Resort wil spelen?

Nick zei:

Niet helemaal correct Teun. Niet alleen gyroscopen worden in raketten en vliegtuigen. Vooral in die eersten worden veel bewegingssensoren gebruikt. Optimaal is een combinatie van de twee.

Over een paar maanden een stuk daarover in een blad waar ik geen reclame voor ga maken (anders wordt mijn reactie verwijderd natuurlijk ;-))

Wii man zei:

Maar bij Tiny Deal krijg je hem voor $8,76 dat is dus ongeveer 6 euro 50

Cool he

Dan zijn er 4 voor 26 euro
Gaaf toch

Wii man zei:

Maar bij Tiny Deal krijg je hem voor $8,76 dat is dus ongeveer 6 euro 50

Cool he

Dan zijn er 4 voor 26 euro
Gaaf toch

cc zei:

Klopt.. Vergeet niet dat het namaak zijn die wel gewoon goed werken he ;)
Belahelijk dat je er anders €17,50 a €20 p.s. voor betaald!
Lang leve China!

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 17 juli 2008 15:43.

Microsoft op de E3 was het vorige bericht op deze weblog.

Nintendo richt zich op casual gamers op de E3 is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed