Nintendo richt zich op casual gamers op de E3

| | Reacties (3)
e3.jpgNaast Microsoft heeft Nintendo zich deze op E3 voornamelijk op de casual gamers gericht. Waar Microsoft nog echte games als Gears of War 2, Halo Wars en Fable 2 liet zien komen Nintendo-hoofden er slechter vanaf. Er waren slechts 2 games te bestempelen als hardcore en Animal Crossing is er een van. Auw!

Naast Microsoft heeft Nintendo zich deze op E3 voornamelijk op de casual gamers gericht. Waar Microsoft nog echte games als Gears of War 2, Halo Wars en Fable 2 liet zien komen Nintendo-hoofden er slechter vanaf. Er waren slechts 2 games te bestempelen als hardcore en Animal Crossing is er een van. Auw!

Gelukkig geeft Nintendo tijdens zijn jaarlijkse persconferentie steeds meer ruimte aan third parties en daar moesten de echte gamers het dan ook van hebben met titels zoals Star Wars: The Clone Wars (Wii), Call of Duty: World at War (Wii), Guitar Hero: On Tour Decades (NDS), Shaun White Snowboarding (Wii met balance board) en Grand Theft Auto (NDS). Best leuke titels allemaal, maar ze kwamen niet van Nintendo. Nee, Nintendo kwam met het volgende...

 

wiisportsresort.jpg
Een andere regelrechte kaskraker wordt Wii Sports Resort. De opvolger van het meest verspreide Wii spel (mede omdat de game gratis gelevert wordt bij een Wii in Amerika en Europa) gaat gegarandeerd een succes worden, onder de casual gamers natuurlijk. Bij dit spel zit de Wii Motion Plus, een apparaat die de bewegingen van je hand nog nauwkeuriger moet maken.

En de laatste grote game die door Nintendo werd aangekondigd was Wii Music. In Wii Music kun je rond de 50 instrumenten simuleren door de bewegingen met de Wii afstandsbediening en nunchuck na te doen. Denk aan gitaren, piano, violen en allerlei blaasinstrumenten. Voor het drumstel gebruik je het balance board voor de pedalen. Op deze manier kun je samen met het hele gezin een bandje vormen.

 

wiimusic.jpg
Toen was de koek ongeveer op. Nintendo heeft nog wel gehint naar een nieuwe Pikmin maar verder is er niet veel getoond. Nee, Nintendo laat hier duidelijk zien voor wie de Wii momenteel geschikt is: je ouders, je zusje en je opa. De echte gamers moeten momenteel hun games bij andere bedrijven vandaan halen. Gelukkig kan dat met bedrijven als EA, Capcom en Ubisoft.


3 reacties

Mezelf13 zei:

Zoals Nintendo al zei, ze gebruiken de E3 niet meer om Core games aan te kondigen. Dat doen ze op andere momenten. Maar Pikmin is al aangekondigd alleen valt er hier weinig van te lezen.

Nick zei:

Is de E3 niet al een week afgelopen? Beetje laat, Teun.

Mark zei:

Nope, E3 is nog niet een week afgelopen en er komt nog meer aan. :þ

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 22 juli 2008 17:07.

Motion Plus de moeite waard? was het vorige bericht op deze weblog.

Sony op de E3 is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed