Sony op de E3

| | Reacties (2) | TrackBacks (1)
e3mediabusinesssummitlogo.jpg

De E3 van 2008 is ten einde. Al is volgens velen de glans van het evenement grotendeels verdwenen, ook dit jaar kwamen de grote spelers in de gameïndustrie bijeen in Los Angeles. Tot op de tanden bewapend met gladde praatjes probeerden ze hun spielerij aan de pers op te dringen. Sony was daarop geen uitzondering. Een reeks van de interessantste titels volgt...

Resistance 2.jpg


Aan 'Resistance 2', het vervolg op de uiterst succesvolle PlayStation 3 launchtitel 'Resistance: Fall of Man', de eer om het spits af te bijten. In veel opzichten is het spel nauw verwant aan zijn voorganger, maar grootser van opzet. De omgevingen zijn enorm, de vijanden reusachtig. Dat eist z'n tol: het leveldesign heeft met weinig oog voor detail plaatsgevonden, maar wie moet vechten om te overleven, kan het zich natuurlijk niet veroorloven om daar te lang bij stil te staan.

De grootse opzet zien we ook in een heel ander aspect terug, namelijk de multiplayer modes. Maar liefst acht personen kunnen tegelijkertijd spelen in een coöperatieve mode, welke zelfs over een andere verhaallijn beschikt dan die van het enkelspel. Competitief is het zelfs mogelijk om met zestig spelers te knallen. Hoezee!


Ratchet and Clank Future Quest for Booty.jpg


Het duo Ratchet en Clank legde de lat in het platformgenre consequent hoog. Weinigen hadden dan ook kunnen denken dat de volgende telg een relatief klein project zou worden. Toch is het zo. 'Ratchet & Clank Future: Quest for Booty' kent een speelduur van luttele uren en zal ongeveer vijftien euro kosten. Als download via PSN, welteverstaan.

'Quest for Booty' pakt het verhaal op waar 'Tools of Destruction' het heeft laten liggen, maar dankzij de kleinschaligheid van het spel kunnen ook nieuwkomers zich er eigenlijk geen buil aan vallen. Qua sfeer biedt de game exact wat we ervan gewend zijn en qua gameplay is de lichtelijk naar puzzelelementen verschoven balans de voornaamste vernieuwing. Wie weinig waarde hecht aan een stijlvol hoesje, heeft deze herfst iets om naar uit te kijken.


DC Universe Online.jpg


Nergens genieten MMO's zoveel populariteit als op de pc, maar Sony Online Entertainments nieuwe project is één van de weinige high-budget titels in dit genre die ook op consoles verschijnen, namelijk de PS3. In een totaal ander jasje dan de fantasy-setting die we van veel rollenspellen gewend zijn. Welkom in de wereld van 'DC Universe Online', waar talloze striphelden en -schurken het tegen elkaar opnemen.

Al bevindt het spel zich nog in een vroeg stadium van ontwikkeling, de eerste indrukken beloven veel. De game loopt over van de clichés, zoals een vliegende held in latex die een einde moet maken aan een bankoverval door al zijn superkrachten subtiel de revue te laten passeren en dat is paradoxaal exact wat het spel zo innovatief maakt. Of het daadwerkelijk een leuk spel wordt, blijft gissen, maar 't is wel een game om op de voet te volgen.


Killzone 2.jpg


Over Nêerlands trots, in de volksmond ook wel 'Killzone' geheten, waren de meningen verdeeld. De titel poogde aartsrivaal 'Halo' van de troon stoten, maar slaagde niet, al behoorde het spel tot de beste shooters voor de PlayStation 2. Met een vervolg doet Guerrilla opnieuw een gooi naar de eeuwige roem.

Makkelijker zal het ditmaal niet zijn. Niet alleen is de setting waarin het spel zich afspeelt niet langer kenmerkend, anno 2009 moet 'Killzone 2' ook opboksen tegen felle concurrentie op eigen platform. De ontwikkelaar lijkt in te zetten op keiharde actie: het vuren mag enkel worden gestaakt om koffie te halen of om een cut-scene te aanschouwen. Wie daar vrede mee heeft, kan zich alvast verheugen op een shooter boordevol explosies en bloedstollende phyisics.


Massive Action Game.jpg


We beuken dwars door de vijandelijke linies en komen in een geheel andere shooter terecht. 'Massive Action Game', kortweg 'MAG', lijkt een van de tofste spellen voor de PS3 te gaan worden. Immer heb ik mij al afgevraagd waarom veel online shooters een sfeer willen neerzetten van bikkelharde actie aan het front, maar daarvoor slechts zestien spelers gebruiken. Het fenomeen respawnen biedt tot op zekere hoogte uitkomst, maar acht soldaten vormen natuurlijk geen leger, verre van.

'MAG' moet dat veranderen. Maar liefst 256 spelers kunnen er tegelijkertijd het vuur op elkaar openen. Wanneer op een dergelijke schaal lood wordt uitgewisseld, is tactiek vaak het eerste slachtoffer, ware het niet dat de chaos wordt opgedeeld in groepen van acht man, waarvan één de eer heeft om aan zijn zeven scharminkels leiding te geven. 't Klinkt veelbelovend. Nu maar hopen dat 'MAG' een werktitel is.


Super Stardust Portable.jpg


De PlayStation 3 was niet het enige platform waar Sony oog voor had. Ook de PSP, welke in Azië nog altijd razend populair is, werd van de nodige nieuwe games voorzien. Één ervan is 'Super Stardust Portable', een remake van het populaire 'Super Stardust HD' voor de PS3, welke op zijn beurt weer een remake is van de Amiga-game 'Super Stardust' uit 1994. 'Super Stardust' werd voorafgegaan door 'Stardust', welke in feite een modernere versie was van het arcade-spel 'Asteroids', dat al in 1979 het levenslicht zag.

Dertig jaar na dato is het gameplaymechanisme nog grotendeels intact. Door zijn simpelheid leent het spel zich dus uitstekend voor een draagbare versie. Toch botst 'Super Stardust Portable' tegen een aantal praktische problemen, voornamelijk veroorzaakt door beperkingen die de hardware van de PSP oplegt. Niettemin zal het een game worden die velen vele uurtjes zoet houdt.


LocoRoco 2.jpg


Ondanks de talloze games die er voor de PlayStation Portable verschenen zijn, domineert 'LocoRoco' het topsegment met vlag en wimpel. De ontwikkeling van een vervolg lag voor de hand. Een aankondiging ervan op de E3 eveneens.

Niet verrast, maar wel blij zijn we met de komst van 'LocoRoco 2', al zal er aan de succesformule niet rigoureus gesleuteld worden. Nog altijd is de bedoeling om zoveel mogelijk zingende balletjes onder invloed van zwaartekracht naar de bestemming te manoeuvreren door het speelveld te kantelen. 'LocoRoco' behoudt zijn grafische en muzikale stijl en zelfs de besturing blijft intact. Wel nieuw zijn uiteraard de levels en de integratie van een aantal minigames. Wordt het niet de herrijzenis van de PSP in Europa, dan wordt het in ieder geval een erg gaaf spel.

1 TrackBacks

Hieronder ziet u links naar blogs die verwijzen naar het bericht: Sony op de E3.

TrackBack URL voor dit bericht: http://www.gamecore.nl/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/138

Dat mark het voor elkaar krijgt over de PlayStation op de E3 te schrijven zonder het over Little Big Planet te hebben verbaast me natuurlijk. Zeker omdat er weldegelijk iets te melden valt. Er gaan namelijk geruchten dat je levels... Meer lezen

2 reacties

Mezelf13 zei:

Ik vind het maar niks. Maar goed, ik ben ook meer een Nintendo speler. Ik kijk uit naar de nieuwe Pikmin en Zelda!

Teun zei:

Jeetje, wat een uitgebreid stuk. En dan niet eens over Home of Little Big Planet gehad!

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Mark gepubliceerd op 24 juli 2008 19:30.

Nintendo richt zich op casual gamers op de E3 was het vorige bericht op deze weblog.

Ed Boon wil Mortal Kombat VS Tekken VS Street Fighter VS Virtua Fighter is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties