Call of Duty: World at War

| | Reacties (4)
codwow.jpgAfgelopen najaar had ik het even moeilijk. Terwijl de Playstation 3, Xbox 360 en PC gamers lekker aan het genieten waren van de ‘moderne oorlog’ moest ik me vermaken met de DS versie van Call of Duty 4. Deze was opvallend genoeg wel op de Nintendo handheld verschenen. Maar dat voelt natuurlijk niet hetzelfde aan als een echte versie. Eentje die je op een groot scherm kan spelen. Gelukkig kan ik me binnenkort gaan vermaken met Call of Duty: World at War op de Wii. Zou het de moeite waard zijn?

Call of Duty 3 is in mijn ogen het slechtste deel uit de serie. Opvallend genoeg wordt dit deel door dezelfde makers gemaakt wordt als deel 3. De reacties lieten zich al raden. Je kon geen site bezoeken of tijdschrift openslaan of iemand vond dat Treyarch van Call of Duty moest afblijven. Maar nu zijn we een aantal maanden later. En ligt Call of Duty: World at War alweer in november in de winkel.

Treyarch heeft ervoor gekozen om ons mee te brengen naar de Tweede Wereldoorlog. “Niet weer hè?” zul je denken. Gelukkig gaan we dit maal naar Azië om als Amerikanen tegen de Japanners te vechten. Hier komt meer bij kijken dan alleen dom schieten, want de Japanners hebben namelijk een eigen tactiek. Ze kunnen uit de bomen komen, ze vallen je van achter aan doordat ze in de bosjes zijn gaan liggen en wachten totdat jij langskomt. En als je dan een keer een krijgsgevangene hebt, is die ook nog zo vriendelijk om net even een granaat te droppen midden in een grote groep. Gelukkig hebben de Amerikanen ook iets om ze aan te kunnen. De Amerikanen hebben namelijk vlammenwerpers! Zet alles, maar dan ook alles, in de brand. Waar ik persoonlijk erg bang voor ben , is dat de vlammenwerper een te grote rol gaat spelen in het spel. Zoals het nu staat gaat de vlammenwerper voor de nodige afwisseling zorgen, wat het spel een stuk leuker maakt.

 

codwow2.jpg
Over de controls geen onduidelijkheden. Deze zullen het zelfde zijn als in Call of Duty 3. Tenzij je een Wii-zapper hebt: dan zal je de nunchuk gebruiken om te lopen en te richten. De B knop moet wordt gebruikt om te schieten, wat het geheel een nog realistischer jasje geeft.

De graphics in Call of Duty: World at War zullen voor Wii begrippen subliem worden.Van alles wat we tot nog toe hebben gezien ziet dit er keurig uit. Ook is er veel aandacht besteed aan de gelaatsuitdrukkingen. In de multiplayer is dit heel duidelijk te zien. Iemand die het goed doet zal met een “big smile” door het level heen lopen.

Al met al begint duidelijk te worden dat Call of Duty: World at War een geweldige game gaat worden, waarin we nieuwe concepten zien die zoals het er nu naar uitziet, goed zijn worden uitgewerkt. We moeten nog even geduld hebben totdat we hiermee aan de slag kunnen, Call of Duty: World at War ligt namelijk pas op 14 november in de winkels.


4 reacties

old member Hugo zei:

Ey leuke impressie, maar het bovenste plaatje is niet van CoD, maar van Brothers in Arms Hell's Highway ;)

Teun zei:

Welk plaatje van de twee?

old member Hugo zei:

de eerste

Ricardo zei:

Ik heb de game op de release day gekocht!!!

En, de graphics... nou, nou het lijk net of ik de PS3 in huis heb staan!!! Echt, de omgeving is echt héél mooi gemaakt. Alles lijk net echt (fotorealistich) En, volgend jaar gaat Nintendo helemaal op richten met FPS games!!! YEAH! Kijk, het is doodgewoon een Next-Gen console (iedereen denkt de Wii heel anders is. want, dit is pas het begin dat ze erachter gekomen zijn van het optimale gebruik van zijn Ati chip) (de Wii kan net zo mooi zijn als de andere 2 nadat, je op HD setting heb staan) Dus, niet meer klakkeloos gezeur (bla, bla de Wii is minder) pff nu gaan ze echt ervan maken!!!!! Wel beter dan die geflopte 360 Shitbak. En, nu voorlopig knallen met: Call of Duty World at War!!!! op de Wii natuurlijk.

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Roy gepubliceerd op 30 september 2008 19:54.

Van start: GameCore Arcade was het vorige bericht op deze weblog.

GameCore Shootout 5: Sicilian Edition is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed