Een kijkje in de Japanse Arcade hallen, Street fighter 4 vs. Tekken 6!

| | Reacties (2)
tekkenvsstreetfighter.jpg
Mocht je rond deze tijd een Japanse Arcade hal binnen lopen, dan stuit je al gauw op 2 populaire titels die de Arcade hallen domineren, ik spreek hier over  Street Fighter 4 & Tekken 6. Twee grote titels in het Fight genre, met ieder een eigen voorgeschiedenis. Vooral Street Fighter 4 heeft een hoop te bewijzen, maar is door de Japanners nog altijd immens geliefd. Wie komt het beste uit de strijd?

Na een dagje Shinjuku besluit je bij één van de lokale Taito Game Stations binnen te lopen, al snel word je blik gevangen door een groot aantal reclame posters van Street Fighter IV, die volgens de posters speelbaar is op de tweede verdieping. Fanatiek sprint je de traptreden op, niet veel later stuit je op een ruimte die gevuld is met Street Fighter IV arcade kasten en een grote menigte enthousiaste Japanners. Street Fighter is een titel van eigen bodem, en door de Japanners nog altijd enorm geliefd. Om nostalgische redenen zijn er dan ook nog een aantal klassiek Street Figher 2 kasten in de ruimte te vinden, waar tot mijn verbazing nog genoeg vraag naar is. Voor een kleine 100 Yen (65 eurocent), kun jij je aan de nieuwe Street Fighter 4 wagen. De game bied zowel oude als nieuwe karakters, toch speler de Japanners liever met hun klassieke helden. De mooie cell-shaded 3d karakters passen goed bij de stijl van de game, die cartoonesk oogt maar daarom zeker niet minder diepgaand is. Ieder karakter heeft zijn eigen kwaliteiten en met alleen maar wat button-bashen kom je niet ver. Het word dan ook direct duidelijk dat een groot deel van de Japanse spelers al behoorlijk wat 100 Yen muntjes heeft gebruikt, ze zijn erg behendig in de controls and weten vaak tegenstander na tegenstander te verslaan.

streetfighter4_01.jpg

Weetje: In de originele Japanse versie van Street Fighter II heet de dictator niet M Bison, maar Vega! De Amerikaanse bokser droeg namelijk de naam M. Bison, die refereerde aan de beruchte Amerikaanse bokser Mike Tyson. Dit heeft men toen moeten veranderen voor de Amerikaanse versie om problemen te voorkomen. 

streetfighter4_02.jpg

Tekken heeft misschien niet zo’n lange voorgeschiedenis, maar gaat ook al ruim 10 jaar mee. Over de jaren heen heeft de game toch wel wat aan populariteit in moeten leveren, maar Tekken 6, ook van Japanse bodem word in de Arcade hallen erg goed ontvangen. Ook aan deze titel is een gehele verdieping toegewijd! Hoewel de titel al wat langer in de Arcade hallen te vinden is word er nog erg druk gespeeld. Tekken 6 ziet er grafisch een stuk gelikter uit dan Street Fighter IV die het vooral van de mooie lichteffecten en special effects moet hebben. De snellere gameplay en het grotere aanbod van ruim 38 karakters, moet deze game dan ook onderscheiden van zijn rivaal. In zeer korte tijd word de Arcade versie ook nog eens geupdate tot Tekken 6: Bloodline Rebellion, een add-on met nieuwe karakters, moves en arena’s om de hit nog eens te verlengen.

tekken6_01.jpg

Momenteel is Street Fighter toch echt wel de grootste hit, de afdeling is vele malen drukker bezocht en het is moeilijk om nog een vrij zitje te kunnen bemachtigen, echter loopt Tekken 6 al wat langer mee waardoor de interesse voor deze titel wat is ingezakt. Zo zijn er ook ontzettend veel Japanners die tijdens Street Fighter over de schouders van andere mee kijken, zonder de game zelf aan te raken, hier is bij Tekken 6 al geen sprake meer van. Echter zal de nieuwe add-on, Bloodline Rebellion daar eind December verandering in gaan brengen. Street Fighter wint voorlopig het gevecht maar de oorlog is nog niet gewonnen!


2 reacties

Teun zei:

Street Fighter heeft natuurlijk ook al een lange historie. 't Spreekt misschien meer tot de verbeelding dan het moderne Tekken. Wie weet...

In any way, mooi stuk. Leuk om te lezen hoe het in Japan eraan toe gaat.

Mark zei:

Tekken is ook al niet meer de jongste hoor. Zag ik daar trouwens zowaar een Luuk hangen? :þ

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Sjors gepubliceerd op 25 september 2008 13:52.

GameCore nieuwsoverzicht week 38 was het vorige bericht op deze weblog.

GameCore Nieuwsoverzicht week 39 is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed