Next-Gen wordt ooit last gen...

| | Reacties (2)
xbox360.jpgOver een paar jaar, dan is de Xbox 360 alweer aan vervanging toe. Al sins 2005 is de witte doos onder ons en rond 2011/2012 zal hij waarschijnlijk worden opgevolgd door een nieuwe box. Xbox 720 misschien?

Hoe goed we het nu ook hebben met de huidige games, ooit worden deze weer oud en hebben we behoefte aan iets nieuws. Zowel Sony, Nintendo als Microsoft zijn natuurlijk allang bezig met hun opvolgers maar over de Xbox 720 zijn de geruchten het sterkst. Logisch natuurlijk, deze console is al een jaar langer op de markt dan de concurrentie. Laten we eens de tijd nemen om de geruchten rond de Xbox 720 onder de loop te nemen.

De sterkste aanwijzing voor een nieuwe Xbox komt niet van Microsoft, maar van Intel. Intel is momenteel druk bezig met het ontwikkellen van een nieuwe grafische chip genaamd Larrabee uit de 32 nanometer generatie (weet je hoe klein dat is?). Deze chip, die een doorbraak is in snelheid, energiezuinigheid en multifunctionaliteit (zoals de Cell dat ook is) moet natuurlijk wel ondersteund worden door ontwikkellaars. Als Intel Microsoft zover krijgt te kiezen voor Larrabee, dan moeten ontwikkellaars deze chip wel gaan omarmen. En zo kan Intel niet alleen de console markt verroveren maar, da deze chip beschikbaar te maken voor de PC, ook de markt van personal computers. En ook daar ziet Microsoft natuurlijk wel brood in. Een win win situatie voor beide dus. De larrabee chip is tevens in staat Direct X te verwerken wat dus in zou kunnen houden dat alle Xbox 360 games meteen backwards compatible zijn.

Een andere bron weet ons al te melden dat de Xbox 720 wel eens in 2011 zou kunnen uitkomen tegen een prijs vanaf 299 dollar. Daarvoor krijg je dan WiFi, een 60Gb HDD en een optische drive met meer capaciteit dan een DVD, maar geen Blu-ray Disc. Tevens zullen er ook van de nieuwe Xbox meerdere versies komen met grote hardeschijven.

Of het allemaal waar wordt zal de tijd moeten uitwijzen, maar het is wel interressant om te zien of en hoe Intel het voor elkaar krijgt de Larrabee chip in de Xbox 720 te krijgen. Als die machine al zo gaat heten...


2 reacties

Mark zei:

Hoewel Microsoft altijd gewerkt heeft onder het motto "We're only two years away from extinction" ligt het natuurlijk tamelijk voor de hand dat er ooit een opvolger voor de Xbox 360 komt. En over een aantal jaren zal wat we nu next-gen noemen inderdaad hopeloos verouderd zijn. Ik vind het ook nog niet eens zo'n gek idee: MS en Larrabee. Wel gek vind ik het dat men bij dit soort speculatie alweer helemaal op een rijtje heeft wat de console, die waarschijnlijk nog niet eens in ontwikkeling is, precies gaat kosten en met welke HDD's ze geleverd gaan worden. :þ

Teun zei:

Klopt helemaal mark, het is allemaal redelijk uit de lucht gegrepen door Techtree, maar leuk om erover te specileren is het wel natuurlijk!

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 9 september 2008 12:19.

GameCore Nieuwsoverzicht week 36 was het vorige bericht op deze weblog.

Maak Smash bros na in Little Big Planet is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties