Strong Bad's Cool Game for Attractive People

| | Reacties (1)
strongbad.jpgZoals ik eerder al aangegeven had is Strong Bad's Cool Game For Attractive People mijn eerste Wii Ware titel. Het gebrek aan puntenkaarten en tijd heeft ervoor gezorgt dat ik het niet eerder heb geprobeert. Hoe dan ook, er is nog maar weinig geschreven over deze coole game voor aantrekkelijke mensen dus doe ik dat hier maar.

Helaas zijn Strong Bad en zijn vrienden Homestar runner, Pom pom, Bubs, Coach Z en Strong sad nog niet zo bekend in Nederland. Sterker nog, ik kende ze voor deze game niet eens. Toch is het echt een aanrader om zijn website eens te bezoeken. Om je alvast warm te maken voor de typische Strong Bad humor moet je dit filmpje maar eens bekijken:

Goed, genoeg over Strong Bad, nu over zijn eerste Wii ware game. De game verschijnt in 5 delen en deel 1 is te downloaden in het Wii winkelkanaal voor 1000 punten. Als alle delen voor die prijs uitkomen wordt het alsnog een dure grap. Bovendien kan mijn Wii waarschijnlijk niet al die delen op zijn magere 512 MB geheugen kwijt. Maar dat is nog steeds van latere zorg. Laten we eerst kijken of het eerste deel 10 euro waard is.

 
strongbad1.jpg

Strong Bad's Cool Game for Attractive People is in de basis een simpele point-and-click adventure. Homestar doet mee aan een race (om precies te zijn: "The Free Country Tri-Annual Race to the End of the Race") en Strond Bad wil natuurlijk van hem winnen om hem te kunnen vernederen. Helaas is de inschrijvingsperiode al een maand verstreken en alleen Homestar en Pom pom doen mee. Als Strong Bad moet je dit probleem zien op te lossen om alsnog mee te kunnen doen aan The Free Country Tri-Annual Race to the End of the Race.

In Strong Bad's wereld liggen veel objecten zoals telefoons, heggescharen, papieren en andere verzamelzooi en deze objecten kun je weer om andere dingen gebruiken. Een heggeschaar op een heg is een no brainer maar natuurlijk kan Strong Bad er meer mee! Ook minder nuttige zaken zoals nieuwe costumes, kaarten en onderdelen van een handleiding kunnen verzameld worden.

Minigames heeft Strong Bad ook. Zo is er een fun machine waarmee je kunt boksen tegen een pixelslang en een te maken stripverhaal waarbij je zoveel mogelijk meisjes naar een miserabel einde moet leiden.

Het totaalplaatje voelt vrij goed aan. Niet vaak zegt Strong Bad 2 keer hetzelfde en bovendien zijn alle gesprekken volledig ingesproken en dat is bij menig vol Wii spel wel anders. De graphics doen hun ding en zijn zo simpel als de flash graphics van de filmpjes maar dat hoort er bij. Het verhaal is bizar en de puzzels zijn nooit te makkelijk of te moeilijk. Wie houd van flauwe humor zoals dat in South Park raad ik zeker dit eerste deel aan. Als je die met een glimlach hebt doorgespeeld verwacht ik dat je vanzelf wel deel 2, 3, 4 en 5 gaat kopen. Maar dat is voor latere zorg, Strong Bad's Cool Game for Attractive People Episode 1 is zeker een aanrader.


1 reacties

M zei:

Nog nooit eerder op die site gekeken, blijkt dat ik toch wat gemist heb. =]

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 1 september 2008 11:44.

Eindelijk weer Wii points! was het vorige bericht op deze weblog.

Nieuwe handheld op komst is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties