Een kijkje in de Japanse Arcade hallen, ditmaal WCCF!

| | Reacties (0)
wccf_01.jpgToen ik vanuit Heathrow naar Tokyo vloog zaten er behoorlijk wat Japanners in het vliegtuig, die tot mijn verbazing voorzien waren van een groot aantal voetbal accessoires. Het Europese voetbal bevat dan ook een grote support in Japan, vooral de Engelse ploegen zijn erg populair. Het verbaasde mij dan ook niet, toen ik Club Sega binnen liep, een populaire Soccer Manager game aan te treffen. Genaamd World Club Champion Football, een collectible card game, waarbij je een sterke dek kaarten verzameld om een zo professioneel mogelijk team te managen.

World Club Champion Football is uitgebracht door Sega en bevind zich o.a. op de hoogste verdieping van het zogenaamde Club Sega, te Akihabara Tokyo. Het Collectible Card game genre is dan ook erg groot en in vele vormen terug te vinden in de Japanse arcade hallen. Mocht je overigens geïnteresseerd zijn in Collectible card games, voor de Ps3 is enige tijd geleden een fantasy card game uitgebracht genaamd The Eye of Judgement.

 

wccf_02.jpg

Om even terug te komen op World Club Champion Football, is het dus van belang een, door Panini uitgebracht, kaartendek aan te schaffen. Voor de fanatieke spelers komt hier dus het Card Trading element opspelen, waarbij je door verschillende dekken te kopen en de juiste kaarten te ruilen een zo sterk mogelijk team op kunt stellen, overigens zit hier wel een kostenprijsje aan. De kaartendekken bestaan uit spellers van alle grote Europese clubs, voor Nederland dus PSV, Ajax en Feyenoord.

In World Club Champion Football kun je kiezen voor friendly, league en Cup competities. Zo speel je de game met je met 16 kaarten, die tijdens de game worden gescand en voorzien van de nodige statistieken. Zo mag iedere kaart 100 tot 150 keer gebruikt worden, waarna hij gereset word en dus weer blanco is voor hergebruik.Tijdens de game zul jij je team moeten managen door van regelmatig formaties en spelers te wisselen, zo plaats jij je opstelling op een zogenaamd digitaal tafelveld waarbij de computer de kaarten scant. De kaarten kunnen dus in verschillende formaties worden geplaatst, en spelers kunnen tijdens de game worden vervangen door 1 van de 5 reserve kaarten. Iedere gamer heeft zijn eigen scherm waarmee hij of zij de wedstrijd kan observeren.

 

wccf_03.jpg

Naast het spelen van wedstrijden kan men met spelers spreken en hen extra skills bij leren in een trainings mode. Zo kun jij je kaarten trainen in de; verdediging, aanval, passen, balbezit, snelheid en kracht. Naarmate je meer traint met dezelfde kaarten worden deze eigenschappen dus opgewaardeerd, uiteraard kunnen ze ook in rank omhoog gaan door wedstrijden te winnen. Het is dus even opletten tegen welke japanner je het opneemt!

World Club Champion Football is momenteel alleen in Japan te vinden, maar zal zeer binnenkort ook in Europa en Zuid-Amerika worden uitgebracht.


Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Sjors gepubliceerd op 18 september 2008 11:56.

Xbox prijs: laag of te laag? was het vorige bericht op deze weblog.

GameCore nieuwsoverzicht week 38 is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties