Xbox prijs: laag of te laag?

| | Reacties (2)
xbox360.jpgDe Xbox 360 verlaagt in prijs, en wel spectaculair. De arcade, premium en ultimate gaan nu voor respectivelijk 150, 200 en 250 euro over de toonbank. Volgens Microsoft een geweldige manier om het grote publiek te bereiken maar is is dat nu wel zo'n goed idee?

Kan een product te laag geprijst zijn? Wie nu de Xbox vanaf 150 euro naar de PS3 van 400 euro (ok, ok, het is 149 en 399 euro, maar vergeef me de euro in mijn vergelijking) ziet zal niet direct meer denken dat de Xbox 360 van gelijk niveau is. En als je je dan nog bedenkt dat de PS3 Bluray heeft blijft er al helemaal weinig van over: de Xbox 360 is last gen. Tenminste, zo voelt het. En dat terwijl de PS3 juist lakker aan het oppakken is. Een gemiddelde Bluray speler kost immers nog steeds meer als een PS3 dus voor Pa met een mooie HD televisie is het ook een verstandige keus. Bovendien past die pianolak veel beter bij de huidige generatie televisies dan de witte doos die er langzamerhand best goedkoop uitziet. En met een prijs van 150 euro is ie dat ook!

Gaat Microsoft hiermee een brug slaan naar de casual markt? De markt die Nintendo allang voor zich gewonnen heeft. Gaat Microsoft de harcore gamers verliezen aan Sony met zijn duurdere PS3? De toekomst zal het uitwijzen. De Gamecube kon het met een prijs van slechts 99 euro ook niet bolwerken tegen de PS2 dus prijs bepaalt zeker niet alles.


2 reacties

Mezelf13 zei:

Microsoft wil meer casual gamers en daarom maken ze de console goedkoper. Dat heeft totaal geen zin, Nintendo heeft nu de naam van Casual en core. Microsoft alleen van de core.

Mark zei:

Ik denk dat het juist een uitstekende strategie is. Casual gamers zullen het prijsverschil wellicht inderdaad zien als een enorm verschil in kwaliteit, maar per definitie is dat de groep die daar weinig waarde aan hecht: ze wil gewoon af en toe een spelletje spelen. Gaan we meer richting hardcore gamers, dan komen we een groep mensen tegen voor wie het eventuele kwaliteitsverschil wel degelijk belangrijk is, maar die het verschil onafhankelijk van het prijskaartje inschat.

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 18 september 2008 9:48.

Een gevoelige jongen! was het vorige bericht op deze weblog.

Een kijkje in de Japanse Arcade hallen, ditmaal WCCF! is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties