Appel voor gamers?

| | Reacties (1)
apple.jpgApple en games, het was tot voor kort nooit zo'n succesvolle combinatie. Appel Mac computers waren duurder, minder flexibel en de meeste ontwikkeling vond plaats op de PC. Nu flexibiliteit minder belangrijk lijkt (wanneer heb jij voor het laatst je grafische kaart verwisseld), ook Mac computers goedkoper worden en de game-markt groter, wil Appel ook gamers te vriend houden.

Met de komst van de iPhone en de iPod touch werd het digitale winkelkanaal van Apple, iTunes, volgepompt met games. Van gratis scrabble games tot zeer betaalbare versies van Monkey Ball en Brain Training; de iPhone en iPod worden goed vertegenwoordigd met games. Dat deze doelgroep groot is en zeker geïnteresseerd is in eenvoudige spelletjes is inmiddels wel duidelijk, maar nu wordt ook de Mac book aangepakt. Apple heeft namelijk nieuwe grafische chips aangekondigd in hun nieuwste Mac Book lijn en de focus lijkt toch wel erg op de gamers gericht. Zo werd bijvoorbeeld Spore direct ook uitgebracht op voor de Mac, iets wat Mac gebruikers helemaal niet gewend zijn.

Is Apple hiermee nog op tijd of heeft het de boot al gemist? Persoonlijk denk ik dat de grote hoeveelheid iPhones een goed indicator is van het potentieel. Talloze games vliegen om de oren van jonge en succesvolle iPhone gebruikers en vaak kunnen ze deze gratis spelen. De vertrouwdheid van iTunes hierin speel natuurlijk ook een grote rol en tot slot heeft de iPhone mogelijkheden die de concurrent niet heeft: multi touch en tilt sensors. Wat de Mac's betreft is het toch een ander verhaal. Hier zullen de echte gamers (degene die nog wel hun grafische kaart jaarlijks updaten) niet over te halen zijn. Wel zorgt de groeiende hoeveelheid Mac gebruikers ervoor dat de zogenaamde installed base groter wordt. Meer mogelijkheden dus voor uitgevers om de tegenwoordig zo belangrijke groep non-gamer te verblijden met een nieuw spelletje. Een spelletje zoals Spore bijvoorbeeld.


1 reacties

Nick Kivits zei:

Een appel voor gamers? Die is er toch al jaren? De welbekende GameCore-appel, inclusief worm!

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 15 oktober 2008 11:30.

GameCore Arcade: Crimson Room was het vorige bericht op deze weblog.

GameCore Nieuwsoverzicht week 42 is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties

  
    Appel voor gamers?