GameCore Arcade: Canyon Defense

| | Reacties (3)
canyon_defense.jpgDe GameCore Arcade begint al behoorlijk populair te worden. Eén van die populaire titels die voorheen enkele dagen boven aan het lijst stond is Canyon Defense, vandaar een review van deze strategische flash game.

Canyon Defense is een variant op het originele concept van Tower Defense, zo zul je een bepaald aantal waves moeten overleven, door zo weinig mogelijk vijanden door het door jou verdedigde gebied te laten komen. Deze zogenaamde waves bestaande uit verschillende bepantserde voer- en vliegtuigen, die overigens niet terug schieten, maar een zo kort mogelijke weg door jou canyon zullen nemen om zo aan jou geschut te ontsnappen. In het originele Tower Defense komen de vijanden 1 aan 1 achter elkaar en is het pad dat zij nemen ook maar 1 vijand breed, ten opzichte van Canyon Defense waar de verschillende valleien zowel brede als smalle paden bieden. Het plaatsen van jou afweergeschut zal dus nog nauwkeuriger moeten gebeuren.

Wanneer je de game start heb je alleen nog maar de keuze uit; de Missile Turret, een wapen dat doelzoekende raketten afschiet en de zogenaamde AA-Gun om vliegtuigen neer te halen. Beide wapens zijn erg effectief en in het begin zul je dan ook al je geld nodig hebben om zoveel mogelijk van deze wapens te plaatsen. Naarmate de game vordert is je verdedig goed genoeg om verschillende waves te overleven, zodat dat je niet echt veel bij hoeft te bouwen. Nu is dus het moment aangebroken om wat geld te gaan sparen! Zo kun je verschillende gebouwen plaatsen, die overigens wel weer strategische ruimte innemen, maar je wel de mogelijkheid geven om nieuwe wapens te krijgen. Het wapen arsenaal kan uitgebreid worden tot in totaal 8 verschillende torens en 4 verschillende gebouwen. Het uitbreiden van je arsenaal is overigens ook cruciaal om de game te overleven!

canyon_defense_02.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iedere gun heeft zijn eigen functie, zo bied de Missile Turret doelzoekende rakketen en kun je de zogenaamde Goo Cannon in zetten om vijanden tijdelijk te vertragen. Overigens zijn niet alle wapens effectief en heb je ze niet eens allemaal nodig om de game uit te spellen. Een frustrerend element aan de game is het feit dat vijanden over elkaar kunnen rijden. Zo komt het wel eens voor dat je Goo Cannons een aantal vijanden vertragen, met gevolg dat ze allemaal over elkaar zitten. De opzet van het spel is dat je towers het voertuig beschieten dat vooraan rijdt en zo de wagens 1 voor 1 afwerken, wat dus verstoord word wanneer verschillende wagens over elkaar rijden, waardoor de kogels verdeeld worden. Zo heb je ook bepaalde units die zichzelf kunnen genezen, waardoor het noodzakelijk is dat al je torens zich op 1 unit richten.

Canyon Defense is zowel op Easy, Medium als Hard te spelen. Vooral de laatste optie bied een echte uitdaging, de moeilijkheidsgraad gaat namelijk gepaard met een bepaald aantal waves. 30 voor Easy, 40 voor Medium en 50 voor Hard! Doordat je het aantal waves vaak net niet haalt raak je al snel verslaafd aan deze game, nietsvermoedend ben je al gauw wat uurtjes bezig om de game echt volledig uit te spelen. Het geeft overigens wel een voldoening om het moeilijkste level op Hard uit te spelen.

canyon_defense_01.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Binnen het Tower Defense genre is Canyon Defense zeker 1 van de toppers, de game bied genoeg uitdaging waarbij strategische elementen als ruimte, plaatsing en geld een belangrijke rol spelen. Je zult er wel even de tijd voor moeten nemen, deze titel kan je namelijk helemaal opslokken. Canyon Defense krijgt van mij een dikke 8.

Speel nu Canyon Defense! 


3 reacties

Mezelf13 zei:

Hoeveel keer per dag wordt de arcade bezocht dan? en Uniek?

Mark zei:

Ik genereer in ieder geval meer pageviews dan goed voor me is. :þ

Teun zei:

Mooi stukje Sjors. Zeker ook een vette game. Wel vind ik het jammer dat ze een van de beste elementen uit het origineel niet hebben meegenomen: rente. Daarmee is het namelijk nog belangrijker goed op je geld te letten. Maar verder is deze versie inderdaad superieur aan meeste andere delen. Staat nog op 10 in de top 10 lijst, dus nog steeds erg populair!

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Sjors gepubliceerd op 6 oktober 2008 13:52.

GameCore Nieuwsoverzicht week 40 was het vorige bericht op deze weblog.

Leuke dingen maken in Little Big Planet is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed