GameCore Arcade: Cat Noir

| | Reacties (1)
cat noir.jpg

Al enige dagen staat Cat Noir resoluut op nummer 1 in de roemlijst van de GameCore Arcade. Het spel kenmerkt zich door eenvoud en niets dan eenvoud. Dat kan op twee manieren uitpakken: het benadrukt hoe dodelijk saai het spel eigenlijk is, of het benadrukt de genialiteit van het concept. Cat Noir nijgt naar dat laatste.

Om onbekende en irrelevante redenen bevindt een zwarte kat zich in het midden van een speelveld, bestaande uit groene, op hexagonale wijze gerangschikte cirkels. Het is allerminst de natuurlijke leefomgeving van een moderne kat en vanzelfsprekend wenst het zwartharige dier te ontsnappen. Aan jou de taak hem hiervan te weerhouden.


Aanvankelijk lijkt het zo simpel. Je klikt wat cirkels aan en sluit daarmee de kat langzaam in. Al gauw zal echter blijken dat de kat sneller langs jouw obstakels navigeert dan jij ze kunt opzetten. Een succesvolle insluiting vereist planning, een langetermijnvisie. Telkens wanneer je een vakje aanklikt, zal de kat zich langs de kortste route naar de rand van het speelveld manoeuvreren. Het is de uitdaging, en de kick die het geeft wanneer het een keer wèl lukt, die ervoor zorgen dat je na tien mislukte pogingen er met plezier nog eens tien tegenaan gooit.

cat noir_screen.jpg

Toch is de houdbaarheidsdatum van dit spel sneller verstreken dan je zou denken. Zodra je eenmaal een goed functionerende strategie hebt ontwikkelt, is de uitdaging namelijk zoek. Inmiddels ontsnapt de poes nog maar zelden aan mijn genadeloze linkermuisknop. Dan wordt duidelijk hoe saai het spel eigenlijk is. Zonder afbreuk te doen aan de genialiteit, krijgt het van mij een welverdiende 7.


1 reacties

Teun zei:

Een 7 is een hele mooie score voor deze game. Hij is inderdaad goed, maar als je het truukje door hebt is het weer te gemakkelijk... Al ontkomt de kat soms nog steeds aan me! Goed spelletje.

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Mark gepubliceerd op 8 oktober 2008 21:49.

Cor de Worm: nu in boekvorm was het vorige bericht op deze weblog.

GameCore Nieuwsoverzicht week 41 is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties

  
    GameCore Arcade: Cat Noir