GameCore Arcade: FMX Team

| | Reacties (0)
fmxteam.jpgOk jongens, laten we starten met de GameCore Arcade rubriek hier op GameCore. Regelmatig pikken we een spelletje uit de arcade en bespreken we die hier. Dit maal een van mijn persoonlijke favorieten: FMX team.

Een arcadegame (of webgame) heeft een andere functie dan een normale game. Bij een arcadegame gaat het erom even kort en bondig wat tijd te doden op een leuke manier. Een simpele gameopzet is dus vereist, en lange intro's of honderden instellingen zijn ook niet nodig. Een arcadegame moet simpel te leren zijn maar o zo moeilijk om te masteren. En dat is wat FMX team perfect doet!

Start FMX en binne enkele seconden kun je al aan het spelen zijn. Je vult even kort je naam in, kiest je motor en je kunt aan de gang. Accellereren doe je met het pijltje omhoog en remmen met pijltje omlaag. Naar links en rechts hangen doe je ook met de pijltjes. Stuns haal je uit in de lucht door op een cijferknop te drukken. Zo simpel, zo eenvoudig, maar als je het spel voor het eerst speelt zul je begrijpen dat dit niet echt het geval is.

fmxteam2.jpg

Balans houden is namelijk de beslissende factor of je op je hoofd of wielen terecht komt. En val je op je hoofd, dan is het meteen afgelopen. Wel mag je dan meteen opnieuw beginnen, maar de score die je had is weg. Elk level heeft een streef score die je moet halen om naar het volgende level te kunnen en je mag zo veek proberen als je wilt.

Als je eenmaal de besturing onder de knie hebt begint het echt leuk te worden. Met groot gemak neem je de grootste schansen en rijg je de stunts aan elkaar. Wie langer met het spel speelt ontdenkt de diepgang van de besturing en de moeilijkheid van de levels. Ook komen er na verloop van tijd moves bij en zie je na elk level de high scores van andere spelers. Dat moment is dan altijd weer even slikken, want sommige spelers halen echt monsterlijke scores!

 

fmxteam1.jpg

Wat FMX team ook goed doet is het saven van je spel. Als je na enkele dagen terug komt klik je simpelweg op load game en je kunt weer verder. Wat dat betreft is er goed over nagedacht: spelers komen terug en willen dan niet meer van voor af aan beginnen. Eigenlijk merk je dat is alles met deze game. Hij zit zo goed in elkaar dat FMX team van mij een 9 krijgt! 

Speel nu FMX Team! 


Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 2 oktober 2008 9:15.

Nieuwe Nintendo DS morgen aangekondigd? was het vorige bericht op deze weblog.

Nintendo Persconferentie: de nieuwe Nintendo DS is hier! is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties