GameCore Arcade: Metro Siberia

| | Reacties (2)
metrosiberiaindex.jpgVandaag zag ik Metro Siberia ineens opduiken in de top 10 van meest gespeelde games. Met bijna 400 games gestart via de arcade staat hij nipt op de 10 de plaats. Om zijn (in mijn ogen terechte) plaats te behouden wil ik hier nog een schepje bovenop doen want: Metro Siberia is echt de moeite waard!

Metro Siberia is een gratis flash game in de simpelste vorm. Welgeteld speel je de hele game met 1 knop: de spatie balk. Met een klein driehoekje dat dienst doet als vliegtuigje moet je je een weg banen door een gangenstelsel. Druk je de spatiebalk in, dan draait het vliegtuigje omhoog. Doe je dat niet, dan gaat ie weer richting beneden. Super eenvoudig, makkelijk te leren maar verdomd moeilijk om jezelf meester te maken. Kortom: de juiste ingredienten voor een goede webgame.

metrosiberia1.jpg

Maar wat maakt Metro Siberia meer dan een leuke een-knops spel? In een woord: sfeer! De muziek, de simpele maar doeltreffende beelden  geven je het gevoel dat je constant op je hoede moet zijn. En dat gevoel is juist, want je zult snel een beweging naar boven of beneden willen inzetten als je door de 3 levels heen wilt zonder brokken. Deze drie levels zijn in oplopende moeilijkheidsgraad en het beste is ze in volgorde af te lopen.

metrosiberia2.jpg

Jongens, we leven in een wereld waar Bratz Liefdes Meter de bijna meest gespeelde game van GameCore Arcade is. Nu zijn we natuurlijk blij dat nieuwe doelgroepen ook onze site weten te vinden, graag wil ik de wat oudere garde hier uitnodigen om Metro Siberia eens goed te spelen. De game verdient in mijn ogen een dikke 7, en dat is dan vooral te danken aan de korte duur die het genot stand houd. Anders had het spel nog hoger in mijn lijst gekomen. 


2 reacties

Teun zei:

Of had ik nog een vergelijking met Rez moeten maken, Mark?

Mark zei:

Wat mij betreft vergelijk je Zack & Wiki nog eens met Rez. 'k Zie het verband niet zo. Als het je om games met een puike sfeer te doen is, had je ook The Witcher kunnen noemen. ;)

Verder vind ik het, zoals gezegd, erg jammer dat de gameplay zo beperkt is. In feite kun je enkel omhoog en omlaag. Dat zorgt ervoor dat bijvoorbeeld alle bewegende voorwerpen in de levels niets anders doen dan verwarring scheppen. Timing vergt het niet: vooraf is al bekend wanneer de speler erlangs gaat.

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 23 oktober 2008 14:01.

Little Big Planet: nog maar 2 weken was het vorige bericht op deze weblog.

GameCore Nieuwsoverzicht week 43 is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties