Little Big Planet release probleempjes

| | Reacties (0)
lbp2.jpgDe lancering van een titel als Little Big Planet kan natuurlijk niet zonder problemen gaan. Twee dagen geleden ging het feest in Amerika van start en de eerste online problemen komen boven water drijven. Was het te verwachten of had Sony meer moeten doen? Hier volgt een overzicht.
  • Sony's grootste probleem is de servercapaciteit. Als er tienduizenden mensen tegelijk online gaan (wat ook gebeurt bij een dergelijke release) heb je al snel te weinig capaciteit. En zo ook bij Little Big Planet. Het downloaden van nieuwe levels, het plaatsen van nieuwe levels of simpelweg het online met elkaar spelen lukte de afgelopen dagen niet altijd. Soms liepen de servers of PS3's zelfs vast. Dit probleem zal na verloop van tijd verzelf verdwijnen als Sony zijn capaciteit verhoogt het de vraag afneemt als de nieuwigheid van de game is.
  • Een ander groot probleem is dat gebruikers levels downloaden van anderen en ze vervolgens onder hun eigen naam weer aanbieden. Zo krijg je dus credits voor iets wat je niet hebt gedaan. De makers van de levels zullen dat niet leuk vinden en ook hier moet (en kan) Sony iets aan doen. Een simpele oplossing: een level van een ander mag je niet aanpassen. Of, wanneer je een level van een ander aanpast en weer verspreid wordt ook de originele level ontwerper genoemd en krijgt deze ook credits.
  • Een probleem dat hoe dan ook zou gebeuren: gebruikers plaatsen de grootste crap, lege levels of test zaken online. Er is blijkbaar nog niet echt een goede filter methode om dit soort levels te filteren. Tevens is het onvermijdelijk. Sony zou hiervoor betere rating opties aan games moeten geven en spelers zouden moeten kunnen filteren op een bepaalde rating.
  • Tot slot zorgen de spelers zelf ook voor de nodige problemen. Ze helpen elkaar niet in levels waar dat nodig is of spelen het spel niet mee. De oplossing is: speel met vrienden achter een PS3. Dan kun je tegelijkertijd een goede mep geven als iemand het spel loopt te verzieken!

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 29 oktober 2008 14:13.

Killzone 2 Trailer was het vorige bericht op deze weblog.

Mirror's Edge: de nieuwe werkelijkheid is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties