Nintendo Persconferentie: de nieuwe Nintendo DS is hier!

| | Reacties (5)
ndsi.jpgDe geruchten van gisteren bleken dus waar te zijn want Nintendo heeft inderdaad een nieuwe Nintendo DS aangekondigd: de Nintendo DSi met fotocamera! Natuurlijk kun je ermee foto's maken en bewerken met de stylus. Er is echter nog meer nieuws onder de kap. Klikt u even mee?

Laten we beginnen met de nieuwe handheld: de Nintendo DSi. Deze is 2,6 milimeter (dat is echt heel weinig) smaller dan de Nintendo DS Lite. Dit heeft tot gevolg dat het GBA slot is weggevallen. Het is dus niet meer mogelijk om op de nieuwe DSi GameBoy advanced games te spelen. Jammer, maar wie maalt daar echt om?

Dan de camera. Deze valt nogal tegen, zeker als je de vergelijking maakt met de huidige generatie telefoons. Nintendo heeft ervoor gekozen om slechts één derde megapixel camera te gebruiken (0,3 mp) met fotos van een resolutie van 640X480. Wel kunnen DSi gebruikers de foto's bewerken met de stylus en naar elkaar verzenden via de draadloze verbinding.

nieuweds2.jpg

Ook nieuw is de DS shop. Net als het Wii winkelkanaal kunnen DSi gebruikers straks via Wifi inloggen op de Nintendo winkel en games downloaden voor hun handheld. DSware gaat dit heten. Deze kunnen op het interne geheugen worden opgeslagen en kosten tussen de 200 en 800 punten.

In Japan gaat de Nintendo DSi al over een maand in de verkoop: 1 november. Wanneer Amerika en Europa aan de beurt zullen komen is nog afwachten. De DSi komt in een mat witte en mat zwarte uitvoering:

nieuwenintendods.jpg
Naast al dit DS nieuws was er eigenlijk maar bar weinig nieuws voor de Wii. Er komt een nieuw label: "Let's play on Wii" waarin oude games van de GameCube opnieuw worden uitgebracht voor de Wii. Hieronder dus een verwijzing naar de Pikmin games. Ook is er een nieuwe Punch Out aangekondigd, een game voor de hardcore gamers volgens Nintendo. Twee van de drie geruchten van gisteren klopte dus enigzins, al is het resultaat wat verrassend. Bovendien houden de geruchten rond de Wii HD aan, al zou die pas tegen 2011 het licht zien. Misschien dat vanmiddag, na de Amerikaanse persconferentie, meer Wii nieuws beschikbaar zal zijn. In ieder geval zie je het weer snel terug op GameCore. Houd deze site dus in de gaten!


5 reacties

Mezelf13 zei:

ZO vet! Ik vraag me alleen af hoe ik online ga spelen gezien het GBA slot weg is.

old member Hugo zei:

dit vindt ik kut! want ik heb er al 2 en nu moet ik er nog een gaan kopen. En hoe moet je nou met deze nieuwe DS Guitar Hero on Tour gaan spelen???
Alleen die camera is wel geinig

Mezelf13 zei:

Ik denk dat Activision en Vicarious Visions druk bezig zijn met een oplossing.

me! zei:

ik weet niet of dit wel iets is hoor het lijkt me een leuk dingetje maar wat ze vergeten te melden is dat als je een spel download dat het spel niet regio vrij is dus je hoeft de dsi niet mee te nemen op vakantie ik zie wel wat het wordt

me! zei:

ik weet niet of dit wel iets is hoor het lijkt me een leuk dingetje maar wat ze vergeten te melden is dat als je een spel download dat het spel niet regio vrij is dus je hoeft de dsi niet mee te nemen op vakantie ik zie wel wat het wordt

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 2 oktober 2008 10:54.

GameCore Arcade: FMX Team was het vorige bericht op deze weblog.

GameCore Nieuwsoverzicht week 40 is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed