GameCore Arcade: Fantastic Contraption

| | Reacties (3)
fcindex.jpg
In Fantastic Contraption moet je als speler zelf aan de slag. Met eenvoudige materialen zoals stokken, wielen en motoren moet je een machine bouwen die een blokje naar het doel brengt. Een eenvoudig spelconcept met een geweldige uitwerking!

Fantastic Contraption begint eenvoudig: met enkele voorwerpen bouw je een machine dat een balletje naar een doel brengt. Je hebt enkele basis zaken tot je beschikking: draaiende en niet draaiende wielen, stokken en waterstokken. Met deze zaken kun je vervolgens zelf aan de slag. Zo moest ik bijvoorbeeld in de afbeelding hieronder een machine maken die over een trap omhoog gaat. Met een berg stokken heb ik rupsbanden gemaakt en door de wielen aan elkaar te verbinden heb ik ze sterker gemaakt. Op deze manier kan ik het rode balletje (bovenop de machine) naar het doel (rode gebied) brengen.

 

fantasticcontraption.jpg
Wat Fantastic Contraption zo uniek maakt is de vrijheid. In plaats van een bulldozer maken zoals ik hierboven heb gedaan had ik het balletje ook kunnen gooien. Tevens bieden de levels steeds weer een andere uitdaging en steeds moet je weer creatief met de materialen omgaan. Ik wil hier niet teveel verklappen, maar met slechts stokken en wielen kun je heel wat ingewikkelde machines maken!

Wie een account aanmaakt (gratis) kan ook nog eens machines opslaan en delen met andere. Er is ook een betaalde versie en hierin kun je zelfs levels maken en delen met andere! Kortom, een erg uitgebreide en vooral leuk en creatief spel voor mensen die graag hun hersens willen gebruiken en houden van out-of-the-box gedachtes. Het enige wat af en toe storend kan zijn is de bediening. Als je een element fout hebt neergezet, en dat komt nog wel eens voor in dit soort pixel nauwkeurige games, moet je het element eerst verwijderen voordat je het kunt herplaatsen. Behalve deze kleine onhebbelijkheden is Fantastic Contraption erg verslavend. Succes met het maken van fantastische creaties en als je wat moois hebt, laat zeker even een linkje achter op ons forum! Met al deze opties, verslavende en uitdagende gameplay, kan ik niet anders dan zeggen dat deze game zeker een 9 waard is!


3 reacties

Teun zei:

Boehoe, ik zie dat de game er even uit ligt! Maar de hele fantastic Contraption site ligt eruit, dus niemand kan het momenteel spelen :(

Annyway, zodra het weer werkt MOET je deze game echt spelen!

M zei:

Inderdaad wel een geinig spel, maar in het begin komt het wat mij betreft iets te vaak neer op "verbind een aantal wielen aan elkaar en rijden maar". Voor de liefhebbers van dit spel kan ik zeker http://www.gamecore.nl/arcade/view/164/Splitter.htm aanraden; Mark en ik hebben daarvoor een aantal zeer mooie oplossingen gevonden. ;)

M zei:

Inderdaad wel een geinig spel, maar in het begin komt het wat mij betreft iets te vaak neer op "verbind een aantal wielen aan elkaar en rijden maar". Voor de liefhebbers van dit spel kan ik zeker http://www.gamecore.nl/arcade/view/164/Splitter.htm aanraden; Mark en ik hebben daarvoor een aantal zeer mooie oplossingen gevonden, die vrij makkelijk via links de delen zijn. ;)

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 13 november 2008 16:42.

Wii speak: niet door te verkopen was het vorige bericht op deze weblog.

GameCore Arcade: Loco Roco 2 is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed