GameCore Arcade: Loco Roco 2

| | Reacties (0)
locoroco2index.jpgLoco Roco was een van de leukste en bijzondere games voor de PlayStation Portable. Zou de officiele flash versie net zo leuk zijn om te spelen? Je weet het na de klik!

Het kan voor bedrijven best interressant zijn om remakes van games te maken voor internet sites zoals GameCore Arcade. Zo maakte Capcom een web versie van Zack and Wiki om mensen weer verliefd te laten worden op het point and click genre. Ook EA en andere bedrijven zijn bezig met games te maken voor recente spellen. De bedoeling is dat je door het spelen van de flash versies geinterresseert raakt en uiteindelijk het spel koopt. Zo ook met Loco Roco 2. Een selectie van 6 levels is nu te spelen op GameCore Arcade.

Op de PSP speel je loco Roco met de schouderknoppen. Met de L knop draai je het scherm naar links, mer de R draai je naar rechts en beide druk je in voor een sprongetje. De L en R knoppen zijn verplaatst naar de pijltjes toetsen. In plaarts van met 2 handen kun je nu dus Loco Roco met 1 hand besturen. Na het diverse malen gedaan te hebben kom ik eigenlijk tot de simpele conclusie dat dit niet de werkelijke scharme pakt van de PSP versie.

 

locoroco2.jpg

In ieder level moet je als gekleurde blob van platform naar platform springen om tegen een lopende band aan te springen met 3 verschillende kleuren. Van kleur verander je in een soort hutje, vaak onderaan in een level. Door het scherm dus te kantellen en de omgeving te gebruiken moet je vaak enkele keren van beneden naar boven om alle drie de kleuren af te vinken. Eenn erg simpel takenpakket en niet erg uitdagend. De lolloge momenten uit Loco Roco, waarbij je je dus verdeeld in kleindere druppeltjes zitten nouwelijks in het spel en de muziek werkt eerder op je zenuwen dan dat je er vrolijk van wordt.

Loco Roco 2 laat dus in feite zien dat een ontwikkelaar er daadwerkelijk naast kan zitten met het poorten naar flash. In het geval van Loco Roco is de charme van het origineel helemaal verloren gegaan. Daarom moet ik deze game slechts een magere 6 geven, terwijl de versie voor de PSP zeker 2 tot 3 punten meer verdient.

Speel nu Loco Roco 2


Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 18 november 2008 18:26.

GameCore Arcade: Fantastic Contraption was het vorige bericht op deze weblog.

17 februari: GTA4 content downloaden is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties