GameCore Arcade: Rollercoaster Creator

| | Reacties (0)
rollercoastercreator.jpgRoller Coaster Tycoon en Theme Park zijn de door mij met afstand meest bespeelde PC. Geen wonder dat ik ook graag een rollercoaster game op GameCore Arcade wilde hebben. Dat is nu gelukt en in GameCore Arcade kun je nu een van de weinige Rollercoaster games spelen! Is het net zo leuk als de Tycoon?

Om te beginnen is Rollercoaster Creator geen Roller Coaster Tycoon kloon. Je hoeft geen park op te zetten of mensen tevreden te houden. Nee, in Rollercoaster Creator draait het om het eenvoudige principe van het achtbaan maken. Wel is de view vanaf de zijkant, dus een 3D view zit er helaas ook niet in.

Er zijn verschillende soorten achtbanen die je moet maken en het is de bedoeling dat je muntjes verzamelt om naar het volgende level te komen. Pardon? Muntjes verzamelen in een rollercoaster game? Jawel, de makers hebben er helaas voor gekozen om "het plezier van rollercoasters" te vertalen naar "behaal de munten om naar het volgende level te komen". Wel krijg je nog bonus punten als je rollercoaster bezoekers je rollercoaster tof vinden, maar he tis helaas maar een schrale troost.

rollsercoasterscreen.jpg

De kunst van Rollercoaster Creator is om ervoor te zorgen dat de karretjes niet van de baan af vliegen. Het lijkt wel of de karretjes los op de baan staan dus je moet goed rekening houden met de veiligheid van de bezoekertjes. Tevens heb je verschillende tools zoals loopings en 90 graden hellingen om de achtbaan mee te bouwen, maar het uiteindelijke doel is helaas nog steeds: muntjes verzamellen!

Het concept van Rollercoaster Creator had vele malen beter gekund en ook de uitwerking laat veel te wensen over. Het is best eens leuk om de game eens te spelen, maar er had zoveel meer ingezeten. Voor GameCore Arcade is het wel een primeur: de eerste onvoldoende. Niet dat dit een van de slechtste webgames uit onze collectie is, nee, helemaal niet. Maar van deze game had ik echt meer verwacht. Komt de irritante kermis muziek nog bij en ik kan niet anders dan deze game een 5 geven. Helaas.  

Speel nu Rollercoaster Creator


Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 28 november 2008 11:18.

Xbox 360 verslaat PS3 en PS3 verslaat Xbox 360 was het vorige bericht op deze weblog.

Geen woord teveel: Altered Beast (Sega Megadrive) is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties