User generated content: de problemen

| | Reacties (3)
littlebigplanetimage.jpgWat hebben Little Big Planet, Guitar Hero World Tour en Youtube met elkaar gemeen? Ze staan het toe dat gebruikers zelf content maken en delen met andere. Dat kan dus betekennen dat gebruikers de boel ook wel eens proberen te flessen door afleveringen van South Park op Youtube te zetten. Dat mag natuurlijk niet van de makers en dus heeft Youtube er een dagtaak aan om filmpjes van gebruikers te verwijderen die de copywright regels niet in acht nemen. Maar hoe zit dat nu met games?

In Guitar Hero World Tour kun je zelf nummer componeren en die vervolgens aanbieden op internet zodat andere ze kunnen spelen. Het eerste wat de fans deden was: nummers uit Zelda en Mario namaken en verspreiden. Maar dat mag natuurlijk niet zomaar en dus besloot Activision alle nummer te verwijderen die nagemaakt waren van andere. Jammer, want nu kun je dus alleen de onbekende nummers downloaden en dat is bij een spel als Guitar Hero natuurlijk dodelijk saai.

Over naar Little Big Planet. Dit spel stelt gebruikers in staat zelf levels te maken. Je kon er donder op zeggen dat grote namen nagemaakt gingen worden en dat gebeurde dus ook. Super Mario Bros, Shadow of the Colossus en Sonic, ze werden allemaal nagemaakt in Sony's nieuwste game. De reactie van Sony is even duidelijk als spijtig: eraf ermee!

Wat blijft er dan eigenlijk nog over van user generated content als je geen herkenbare games kunt na-maken? Helaas is dit wel de realiteit en zul je het moeten doen met liedjes als Linda en levels zoals Lobster Temple. Een jammerlijke maar ergens begrijpelijke ontwikkeling.


3 reacties

Menno zei:

Mmm, artikelidee, toon en afbeelding gejat van Bashers... Alleen dan met domme taalfouten.

Menno zei:

Feit blijft dat je gewoon alles hebt gejat. En nog slecht gejat ook, niets extra's mee gedaan, etc. Beetje slaatje slaan uit het harde werk van anderen.

Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 11 november 2008 13:18.

Red alert 3: terugkomst van B acteurs en mooie vrouwen was het vorige bericht op deze weblog.

Wii speak: niet door te verkopen is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed