Wii speak: niet door te verkopen

| | Reacties (0)
wiispeak.jpgHet binnenkort te verschijnen Wii speak, een microfoontje dat je op je TV kunt zetten en waarmee je kunt voice chatten, heeft een beveiligingscode meegekregen. Met deze code kun je gratis het Wii speak kanaal downloaden. Zonder het kanaal werkt de Wii speak niet. Het resultaat: de Wii speak is niet door te verkopen op de 2e handmarkt en andere fabrikanten kunnen niet een alternatieve (goedkopere) versie van de microfoon uitbrengen.

Bedrijven zoals Nintendo zijn helemaal niet gebaad bij een bloeiende 2e hands markt. Epic, de makers van Gears of War, schatten bijvoorbeeld in dat hun game Gears of War door 2 keer zoveel mensen in bezit is geweest dan dat ze verkocht hebben. Als iedereen dus de game in eerste instantie Gears of War had gekocht, had het bedrijf dus 2 maal zoveel verdient, zo concludeert Epic. Epic denkt er over na om bijvoorbeeld de boss fight als downloadable content te bombarderen en de eerste koper krijgt een code waarmee deze eenmalig gratis te downloaden is. Iedere volgende speler moet op dat moment bijvoorbeeld nog eens $20 extra betalen...

Ook andere bedrijven beginnen zich het lot van de 2e hands markt aan te trekken. Zo wil EA voor $20 gratis credits geven per koper van Rock Band 2 om uit te geven aan nieuwe liedjes. Nintendo ziet inmiddels dus ook brood hierin met hun Wii speak, dat gebundeld zal zijn met Animal Crossing. Een 2e hands versie van animal Crossing zal dus geen Wii speak ondersteunen!

Tot slot nog een klein berichtje over de nieuwe Opera browser voor de Nintendo Wii. Hierin kun je in 6 tabbladen verschillende websites naast elkaar openen. Tevens wordt ook Wii speak hier ondersteunt. De nieuwe versie kost 500 punten en is gratis als je al voor de eerste Opera versie hebt betaald. Zo moet uiteindelijk iedere Wii bezitter betalen voor internet op de Wii. Mooi is dat!


Laat een reactie achter


Over dit bericht

Deze pagina bevat één bericht door Teun GC gepubliceerd op 13 november 2008 13:40.

User generated content: de problemen was het vorige bericht op deze weblog.

GameCore Arcade: Fantastic Contraption is het volgende bericht op deze weblog.

De nieuwste berichten zijn te vinden op de hoofdpagina of kijk in de archieven om alle berichten te zien.

Rss feed

  

Recente reacties